Motocrossin SM-hopeamitalisti Vesterinen hakee voittoa uuden kauden avauksessa

Matias Vesterinen (kuva: Marko Vihriä)

Matias Vesterinen on ajanut kahdella edellisellä motocrosskaudella Suomen mestaruushopealle. Uusi SM-kausi käynnistyy Karkkilassa sunnuntaina. Imatran Moottorikerhon kuljettaja janoaa osakilpailuvoittoa.

Italiassa ahkerasti kevään aikana harjoitellut ja muutamia kilpailuja ajanut Matias Vesterinen, 18, katsoo luottavaisena tulevaan viikonloppuun. Italialaisessa MGR-tiimissä toista täyttä kauttaan ajava ja Euroopan mestaruussarjaan tähtäävä ruokolahtelainen on tyytyväinen tämänhetkiseen kuntoonsa ja ajovireeseensä. Kuusiosainen Suomen mestaruussarja käynnistyy Karkkilan savipohjaisella radalla sunnuntaina. MX2-luokan kaksinkertainen SM-hopeamitalisti nousisi mielellään korkeimmalle palkintokorokkeelle kilpailussa, joka mitä todennäköisemmin ajetaan mudan ja veden keskellä.

– Viime kauden kisan jälkeen toivoin, ettei Karkkilassa olisi enää samanlaisia olosuhteita. Silloin kuraa riitti aivan tarpeeksi. Silti samalla tiedän, että muta sopii minulle. Kisasta tulee olosuhteiden puolesta varmasti mielenkiintoinen. Lähden voittamaan, Team Motopalvelun väreissä Suomessa kilpaileva Vesterinen ennakoi viitaten kuluvan viikon vesisateisiin.

(kuva MGR motocrossteam)

Vesterinen kilpailee tänä vuonna viime kauden tapaan Euroopan mestaruussarjan kovimmassa luokassa, EMX250-luokassa, joka toimii mahdollisena ponnahduslautana maailmanmestaruussarjaan. Vesterinen ajoi viime kaudella myös MX2-luokan MM-sarjan osakilpailuja, joten korkeinkaan taso ei ole hänelle vieras. Tämän kauden EM-sarjan on määrä startata 26.-27. kesäkuuta Iso-Britanniassa. Vesterinen ehtii sitä ennen kilpailla SM-sarjassa, mutta kauden kaikkien osakilpailujen ajaminen näyttää epätodennäköiseltä EM-sarjan päällekkäisyyksien takia.

– Keskityn nyt Karkkilaan, mikä toimii osaltaan valmistautumisena EM-sarjaan. Jos on mahdollista, ajan mielelläni useamman SM-osakilpailun.

Viime vuonna SM-kausi käynnistyi niin ikään Karkkilassa, mutta koronaviruspandemian takia vasta heinäkuussa. Vesterinen ajoi tuolloin aika-ajossa selvän pohja-ajan, mutta kaatuili erissä kolmanneksi ja yhdeksänneksi.

– Jos Karkkilassa on mutakeli, tuloksen kannalta on tärkeämpää pysyä pystyssä ja säilyttää maltti kuin pyrkiä ajamaan huippunopeasti. Väkisin yrittäminen ei toimi. Tiedän ihan perusvauhtinikin riittävän kärkisijoille ja olen jo voittanut SM-eriä, joten ykköstilat ovat täysin mahdollisia sunnuntaina.

Karkkilassa starttaa sunnuntaina MX2-luokan lisäksi MX1-luokan SM-sarja. Radalla ovat myös alle 15-vuotiaat SM-avauksensa ja alle 20-vuotiaat ensimmäisen Suomen Cup -osakilpailunsa merkeissä. Team Motopalvelun riveissä kilpailussa nähdään myös toinen Imatran Moottorikerhon kuljettaja, kun nuori Viljo Hälvä käynnistää Suomen Cup -kautensa.

Jo lauantaina Karkkilassa ajetaan naisten, veteraanien ja 125-kuutioisten pyörien luokan Suomen Cupia sekä ATV-luokan SM- ja Suomen Cup -avaus.

Koronarajoitusten takia yleisö ei pääse seuraamaan Karkkilan viikonloppua, mutta sunnuntain kilpailutapahtumia voi katsoa suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelussa: www.ruutu.fi.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero