Motocrossin MX-liiga Kuopioon lähes 400 kuljettajan voimin

Motocrossin kansallisen MX-liigan toinen osakilpailu houkuttelee liki 400 kuljettajaa Kuopioon tulevana viikonloppuna. Lasten ja nuorten lauantainen ajopäivä on erittäin suosittu ja sunnuntaiseen isojen pyörien kilpailuun tuovat tehoja SM-sarjan kärkikuljettajat.

SML Loukko.com Motocross-Liigan avausosakilpailu järjestettiin Honkajoella reilut pari viikkoa sitten. Jo tuolloin osallistujamäärä oli suuri, mutta Kuopiossa kuljettajajoukkoa on vielä enemmän. Ilmoittautuneiden listalla on yli 370 nimeä.

Kuopion Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa kilpaillaan lasten luokissa lauantaina. Maanrakennus Wiikin nimikkoluokassa MX50 ajavat 5-8-vuotiaat kuljettajat pienillä 50-kuutioisilla pyörillä. MX50-luokkaan on ilmoittautunut lähes 30 ajajaa, jotka käynnistävät MX-liigakautensa Kuopiossa. Leo Käki edustaa kilpailun isäntäseura Kuopion Moottorikerhoa.

65-kuutioisten pyörien ja 7-12-vuotiaiden kuljettajien, Arazzo.fi-nimikkoluokkaan MX65 on ilmoittautunut liki 90 kuljettajaa. Sarjaa johtaa Porin Moottorikerhon Samu Bärholm, joka voitti kummatkin erät Honkajoella. Toisena on Helsingin Moottorikerhon (HMK) Okko Ollilla, jonka perässä tulevat keskenään tasapisteissä HMK:n Onni Kämäri ja Eeka Laaksonen. Viidentenä on Kuopion Moottorikerhon Leo Huuskonen. Koko viisikko on ilmoittautunut Kuopion osakilpailuun. Kotiradallaan ajavat Huuskosen lisäksi Santeri Hytönen, Eetu Kettunen, Severi Lehmonen ja Elias Mutanen.

Päivän täydentää 10-15-vuotiaiden, K.A.Nyberg Oy:n nimikkoluokka MXC, jossa ajavat samassa lähdössä kahden eri luokittelutason kuljettajat MXC/B ja MXC/A. Kuljettajat kilpailevat 85-kuutioisilla kaksitahtisilla ja 150-kuutioisilla nelitahtisilla pyörillä. MXC/A-luokan ajajia on ilmoittautunut mukaan seitsemän, joista Turun Moottorikerhon Aaro Menna ajoi toiseksi Suomen mestaruussarjan avauksessa Karkkilassa lauantaina. Peräti sata MXC/B-luokkalaista hakee menestystä Kuopiossa. Kuopion Moottorikerhoa edustavat Samu Hytönen, Santeri Lehmonen, Patrik Leskinen, Joni Nyyssönen ja Vili Toivanen.

Turun Moottorikerhon Eino Pihlava otti MXC/B-luokan kärkipaikan haltuunsa Honkajoella. Kakkos- ja kolmospaikoilta löytyvät hänen seuratoverinsa Max Salomaa ja Samu Jokila. Neljäntenä on Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari ja viidentenä Salpausselän Moottorikerhon Eemil Ruuth. Kuopion Moottorikerhon parhaana löytyy Joni Nyyssönen, joka on sarja-avauksen jälkeen 13:tena.

Arvosarjojen kärkinimet tähdittävät sunnuntaita

Sunnuntai on niin sanottu isojen, eli aikuisten kokoluokan pyörien päivä, vaikka jo lauantaina kilpaileva MXC/B-luokka ajaakin MX-liigan ulkopuolisen, kansallisen kilpailun sunnuntaina. Loukko.comin nimikkoluokka MX TOP250 Open on jaettu viiteen ryhmään (A-E) kuljettajien nopeustason mukaisesti.

MX TOP250 Open A -ryhmässä nähdään useita kovia Suomen mestaruustason kuljettajia. Eturintamassa mukaan on lähdössä viime sunnuntaina SM-avauksessa MX2-luokan osakilpailun voittanut Sampo Rainio. 17-vuotias Heinolan Moottorikerhon kuljettaja on hallinnut kaikkia aiemmin ajamiaan lasten ja nuorten luokkia, ja SM-sarjan ensimmäisen osakilpailun perusteella hän pystyy jatkamaan voittokulkuaan myös aikuisissa. Kuopion starttiviivalle on asettumassa myös SM-sarjan pääluokan, MX1-luokan, avausosakilpailussa kolmanneksi ajanut Lohjan Seudun Moottorikerhon Emil Silander. Hän johtaa kaikkien MX TOP250 Open -luokkien yhteistä MX-liigaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen.

MX1-luokan vuoden 2019 Suomen mestari, Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen on niin ikään suuntaamassa Kuopioon. Radalla nähdään myös MX2-luokan hallitseva SM-pronssimitalisti, Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen, joka on tämän vuoden SM-avauksen jälkeen pisteissä kolmantena ja MX-liigassa toisena. Kokemusta luokkaan tuo 45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -avauksen lauantaina voittanut, eri veteraaniluokissa menestynyt, Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik.

Naisten Suomen Cupin ensimmäisessä osakilpailussa Karkkilassa lauantaina toiseksi ajanut, Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi kilpailee MX TOP250 Open D -luokassa.

Kuopion Moottorikerhon Santeri Kämäräinen kilpailee MX TOP250 Open B -luokassa ja naisten Suomen Cupissa avauksen jälkeen neljäntenä oleva Hanna Reinola MX TOP250 Open D -luokassa.

Kuopion kilpailuviikonloppu ei ole yleisötilaisuus. Tarkemmat alueelliset viranomaisohjeistukset koronaviruspandemiaan liittyen voi lukea nettiosoitteesta www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta.

Kuopion SML Loukko.com Motocross-Liigan viikonloppu käynnistyy jo perjantaina vapailla ajoharjoituksilla lauantain luokkien osalta. Ennakkoilmoittautumisen vaativiin harjoituksiin on lähdössä lähes 150 kuljettajaa, mikä on MX-liigan ennätys.

SML Loukko.com Motocross-Liiga Kuopio, osakilpailu 2/7, la-su 29.-30.5.2021

Kuopion Moottorikerho ry

kuopionmoottorikerho.net

www.facebook.com/KuopionMK

www.facebook.com/events/390683218833859

Lisätiedot, lähtöluettelot ja sarjataulukot

motti.moottoriliitto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2021

8.-9.5. Pori

29.-30.5. Kuopio

19.-20.6. Iisalmi

24.-25.7. Imatra

7.-8.8. Tornio

28.-29.8. Heinola

11.-12.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Suomen Moottoriliitto ry.

www.moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto sata vuotta 2022

0-100-konsepti

www.0-100.fi

Facebook: @0100fi

Instagram: @0100fi

Twitter: @0100fi

Teksti: SML Loukko.com Motocross-Liigan tiedotus.

Kuva: Jukka-Pekka Purtilo / Arai-kypärät.

Uusin numero