Motocross: Suomen mestari Vesterinen totuttelee häviämään

(kuva: Jani Hovi, Xracing)


Yhdeksänneksi motocrossin SM-osakilpailussa Orimattilassa sunnuntaina sijoittunut Suomen mestari Matias Vesterinen keskittyi jälleen ”välivuotensa” pakottamana kasvamaan henkisesti.

Matias Vesterinen ajoi motocrossin MX2-luokan kauden kolmannessa SM-osakilpailussa eräsijat 11 ja seitsemän, joilla irtosi hallitsevalle Suomen mestarille vaatimaton yhdeksäs tila yhteistuloksissa Orimattilassa sunnuntaina. Imatran Moottorikerhon kuljettaja myönsi kilpailun olleen vaikea, mutta se oli luonnollistakin, koska hän on varusmiespalveluksen takia kaukana normaaleista ajoharjoitustunneista. Lisäksi kesäkuinen sairastelu on vaikuttanut siihen, että ruokolahtelainen pääsi pyörän satulaan Karkkilassa toukokuun lopulla järjestetyn SM-avauksen ja sunnuntaisen Orimattilan osakilpailun välissä vain kolmesti. Tavallisesti yhdessä viikossa tulee vähintään yhtä monta ajokertaa.

– En oikein jaksanut ajaa, ja olin ”loppu” jo ensimmäisten kierrosten jälkeen. Ajolinjojen tarkemman hakemisen kautta sain helpotusta ajooni. Oli oikeastaan treenin kannalta hyväkin keskittyä linjoihin ja voimien säästämiseen, koska ainahan niin pitäisi pystyä ajamaan, Team Motopalvelun Vesterinen kuvaili.

Hiljattain 20 vuotta täyttänyt Vesterinen nautti ajoharjoittelun ja -kunnon asettamista haasteista huolimatta kilpailemisesta sateisen kelin saattelemana päivänä. Tähtäin pysyy tiukasti ensi kauden täysipainoisessa ajamisessa ja paluussa Euroopan mestaruussarjaan.

– Ensimmäinen SM-osakisa toukokuussa harmitti älyttömästi, vaikka tiesin silloinkin, etten ole päässyt treenaamaan tarpeeksi eikä kuntoni kestä. Nyt asenteeni oli erilainen ja minulla oli mukava viikonloppu. En välittänyt sijoituksista. Nautin kisaamisesta, vaikka tuskallistahan se oli kunnon loppumisen takia. Katselin välillä jo kelloakin, että koska erä loppuu.

– Kisoista on aina hyötyä, koska tulee puristettua omaa treeniä enemmän ja saa pidettyä kisatuntumaa yllä sekä harjoiteltua ohituksia ja niin edelleen. Jos olisin kokonaan kisaamatta tämän vuoden, olisin ihmeissäni ensi kauden ekoissa kisoissa.

Luottamusta omaan vauhtiin

MX2-luokan osakilpailun Motopalvelu-moottoripyörätalon kotikaupungissa Orimattilassa voitti Heinolan Moottorikerhon Sampo Rainio. Toinen oli Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen ja kolmas Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen.

– Muut ajoivat kovaa, mutta niin minäkin ajaisin, jos olisi minulla olisi normaali kausi menossa. Ajaisin kovempaakin, Vesterinen luottaa.

Kunto ei ollut Vesterisen ainoa haaste sunnuntaina, sillä ensimmäisessä erässä hänellä sammui pyörä kahdesti ja hän kaatui kerran. Toisen erän alussa Vesterinen oli viiden kärjessä, mikä osoitti lähtöjen olevan edelleen hallussa.

Nieminen jatkaa SM-sarjan johdossa. Koskinen nousi toiseksi ja Rainio kolmanneksi. Kauden toisen osakilpailun sairastelun takia väliin jättänyt Vesterinen nousi 14:ltä sijalta kymmenenneksi.

MX1-luokan SM-osakilpailun voitti Tampereen Motocrossin Jere Haavisto, joka jatkaa sarjakärjessä. Alle 18-vuotiaiden kuljettajien MX125-luokan SM-osakilpailun ykkönen oli Turun Moottorikerhon Aaro Menna, joka niin ikään johtaa sarjaa.

Sunnuntain SM-päivän suora lähetys on katsottavissa MJP Eventsin YouTube-kanavalla:
https://youtu.be/HBbGzEaN50c

SM-sarjan neljäs osakilpailu järjestetään Tampereen Kaanaassa 31. heinäkuuta.

Tulokset
SM-motocross, osakilpailu 3/6, Orimattila, su 17.7.2022

MX2, yhteistulos:
1. Sampo Rainio HeMK Honda 47 pistettä
2. Kimi Koskinen SiMK GasGas 45p.
3. Mauno Nieminen OriMK Husqvarna 38p.
4. Kaarel Tilk Viro Husqvarna 38p.
5. Miro Varjonen TMK Husqvarna 34p.
…9. Matias Vesterinen IMK KTM Team Motopalvelu 24p.
Kaikki tulokset
Sarjataulukot

Motocrossin SM-sarja 2022
22.5. Karkkilan Moottorikerho
19.6. Siilinjärven Vesa
17.7. Orimattilan Moottorikerho
31.7. Tampereen Motocross
21.8. Alavudenseudun Moottoripyöräilijät
11.9. Imatran Moottorikerho

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero