Moto2 Portimao: Acosta aloitti maailmanmestaruuden metsästyksen heti voitolla

Aki Ajon Moto2-tiimin ykköskuljettaja Pedro Acosta aloitti MM-kauden heti voitolla. Acosta onkin yksi kovimpia suosikkeja tämän kauden mestariksi.

Red Bull KTM Ajolle Portimaon avausviikonloppu oli menestys, sillä Pedro Acosta ajoi Moto2-luokan voittoon ja tiimikaveri Albert Arenas kahdeksanneksi. Viime kaudella Acosta sijoittui MM-pisteissä viidenneksi siitä huolimatta, että häneltä jäi kilpailuja väliin loukkaantumisen takia. Hän ylsi kolmeen osakilpailuvoittoon, joka on vain yksi vähemmän kuin MM-tittelin vieneellä tiimikaveri Fernandezilla. Yksi Acostan viime kauden kompastuskivistä oli aika-ajot, mutta nyt sekin on saatu kuntoon, joten Acosta on ehdottomasti yksi kauden kovimmista mestaruussuosikeista.

Eturivin kolmosruudusta kisaan startannut Acosta aloitti vahvasti ja ajoi jo alkukierroksilla kilpailun kärjessä. Äärimmäisen tasaisessa luokassa Acostan 1,3 sekunnin voittomarginaalia 21 kierroksen kisassa voi sanoa jopa selväksi. Tiimipäällikkö Ajo oli syystäkin tyytyväinen kisan jälkeen.

-Olemme tyytyväisiä kauden aloitukseemme Moto2-luokassa. Pedro kontrolloi kisaa ja näytti kypsyytensä kuljettajana. Abert aloitti myös hyvin. Meidän pitää analysoida mitä hänelle tapahtui kisan loppupuolella, jotta pystymme parantamaan vauhtia loppukierroksilla. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna Argentiinassa.

Acosta tiimipäälllikkö Aki Ajon onniteltavana kisan jälkeen

Pedro Acosta antoi rehdisti tunnustusta kilpakumppaneilleen.

-Se oli kova kisa lähdöstä maaliin. Kaikki kuljettajat olivat erittäin nopeita. Onnistuimme testeissä löytämään pienen edun, ja tänä viikonloppunakin teimme hvvää työtä. Tiimi on antanut minulle sen tarvittavan pienen stepin lisää vauhtia, mistä olen tietenkin kiitollinen.

Moto2, kilpailun tulokset, Portimao:
1. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 36:04.193
2. Aron Canet (Kalex) +1.358
3. Tony Arbolino (Kalex) +4.460
4. Filip Salac (Kalex) +7.110
5. Manuel Gonzalez (Kalex) +8.193
8. Albert Arenas (Red Bull KTM Ajo) +12.270

Moto2, kuljettajien MM-pistetilanne
1. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 25 points
2. Aron Canet (Kalex) 20 points
3. Tony Arbolino (Kalex) 16 points
4. Filip Salac (Kalex) 13 points
5. Manuel Gonzalez (Kalex) 11 points
8. Albert Arenas (Red Bull KTM Ajo) 8 points

Moto2, tiimien pistetilanne
1. Red Bull KTM Ajo 33 points
2. Elf Marc VDS Racing Team 25 points
3. Pons Wegow Los40 21 points
4. Gresini Racing Moto2 19 points
5. Correos Prepago Yamaha VR46 Mastercamp 11 points

Uusin numero