Moto2 Mugello – Tuuli totuttelee jälleen vieraan radan niksejä

Niki Tuuli (kuva: Gold&Goose)
Niki Tuuli ajaa toisen Moto2-luokan MM-osakilpailunsa jälleen itselleen vieraalla radalla, kun MotoGP-karavaani on leiriytynyt Italian Mugelloon viikonlopun ajaksi.

Tuuli kertoi ennen Mugelloa tavoitteekseen kehittyä niin, että joka kerta radalle mennessään hän haluaa olla edellistä kertaa parempi. Ensimmäisessä Moto2-luokan MM-osakilpailussaan Le Mansissa Tuuli sijoittui 22. sijalle, joten tavoitteiden toteutuessa sijoitus toivottavasti nousee lähelle pistesijoja.

Perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa Tuuli testasi, miten radan mutkat olivat jääneet mieleen kun niitä oli ahkerasti opiskeltu viime vuosien kisavideoilta. Kuudentoista kierroksen ajon jälkeen sijoitus oli 26. ja eroa kärkimies Alex Marquesiin tuli 2,4 sekuntia. Marquezin jälkeen kakkoseksi ajoi Sam Lowes KTM:llä ja kolmanneksi Red Bull KTM Ajo -tiimin Miguel Oliveira.

Toisissa vapaissa harjoituksissa Niki kiersi Mugellon rataa 15 kierrosta kyyti parani 0,7 sekunnilla, mutta myös kärki paransi ja eroa päivän ykköseen Joan Miriin jäi 2,2 sekuntia. Joan Mir jäi vai 0,04 sekuntia Thomas Luthin viime vuonna ajamasta rataennätyksestä.

Lauantaina ajetaan Moto2-luokan kolmas 45 minuutin vapaa harjoitus klo 11.55 Suomen aikaa. Yhtä pitkät aika-ajot ovat vuorossa iltapäivällä klo 16.05 alkaen. Moto2-luokan Mugellon MM-osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 13.20 Suomen aikaa.