Moottoripyöräpoliisikouluttajan vinkit turvallisuuteen

MP Pää pyörällä -podcastin aiheena on turvallisuus. Onko moottoripyöräily vaarallista? Millaista on prätkäpoliisin työ? Niko Kantolan kanssa keskustelemassa kriisityöntekijä ja kouluttaja Jyrki Koivujuuri sekä entinen MP-poliisi, nykyinen moottoripyöräpoliisikouluttaja Kimmo Järvinen.

Motoristin pitää aina ajatella, miten ajaa – miten näkyä liikenteessä ja miten välttää ikävät tilanteet. Motoristin on keskityttävä ja se on myös osa lajin kiehtovuutta.  Kaikki lähtee asenteesta. Hyvä vuorovaikutus muiden tiellä liikkujien kanssa ja heidän huomioiminen on tärkeätä. Ajaa kannattaa aina omien taitojen mukaan, fiksusti ja sääntöjen mukaan itselleen sopivalla pyörällä – se luo turvallisuutta.  

Vanhempien vastuu nuorten liikennekäyttäytymisessä on suuri. Kompastuskiviä turvallisuudessa on yllyttäminen, ryhmäpaine ja tyhmyyden tiivistyminen. Omat arvot ovat tärkeitä, ne kannattaa aina pitää mielessä ja olla rehdisti omaa mieltä. Oma treeni on tarpeen, mutta ohjatussa treenissä opit menevät oikein. Pelisilmä liikenteessä kehittyy kokemuksen kautta.

Tarvitaanko moottoripyöräkortin saamisen jälkeen vielä lisätunteja ja -harjoitusta?  Usein haasteena saada motoristit koulutuksen pariin. Moottoripyöräpoliisit harjoittelevat joka vuosi ennen kauden aloitusta ja harjoittelu on aina todella mielekästä. Elämä on kallista, mutta turvallisuuteen kannattaa aina panostaa! 

Ovatko motoristit huligaaneja? Ja millaisilta onnettomuustilastot näyttävät? Miten asenteet ja moottoripyörät ovat muuttuneet?

Jos jotain sattuu, saa apua motoristien kriisipalvelusta, jossa vapaaehtoiset auttavat. Yhteystiedot löytyvät facebookista: motoristienkriisipalvelu.  

Uusin numero