Moottoriliitto toivoo malttia koronarajoitusten tulkintaohjeiden odotukseen

Alkuviikosta Suomessa on tehty koronapandemiaan liittyen uusia linjauksia, mutta niiden tulkinnanvaraisuuden vuoksi Moottoriliitto kehottaa malttiin. Lisätietoa on luvassa, kunhan viranomaisten tulkintaohje julkaistaan

Valtioneuvosto julkaisi alkuviikosta uudet linjaukset koronapandemiaan liittyvistä rajoituksista. Urheilun ja liikunnan osalta rajoitukset ovat sisältäneet hyvin paljon tulkinnanvaraisia rajoituksia niin kymmenen hengen ryhmäkokoon, kuin myös tulevaan 1.6 voimaan astuvaan 50 hengen rajoitukseen liittyen.
Lajiliittojen toiminnanjohtajat ja pääsihteerit kokoontuivat palaveriin keskiviikkoaamuna 6.5 kuulemaan uusimmat uutiset rajoituksista ja niiden tulkinnasta toukokuun ja kesäkuun aikana.

Tällä hetkellä viranomaiset (THL ja STM) laativat nopealla aikataululla tarkentavaa rajoitusten tulkintaohjetta kaikille urheilun ja liikunnan lajiliitoille tapahtumien järjestämiseen ja harjoitteluun liittyen. Olympiakomitean johdolla on yhteisesti todettu, että kaikkien eri lajien lajiliittojen on tärkeää odottaa viranomaisten tulkintaohjeen julkaisua, ennen omien lajien toimintaan liittyen linjausten julkaisemista. Näin pyritään varmistamaan, että tulkinnan ohjeistus urheiluseuroille ja moottorikerhoille pysyy mahdollisimman selkeänä. SML seuraa omassa tiedotuksessa yhteisesti sovittua linjaa ja pyrkii käsittelemään asian pikaisesti moottoriurheilun näkökulmasta, kun viranomaisohje julkaistaan.

Tällä hetkellä on arvioitu, että tulkintaohje valmistuisi osittain tai kokonaan jo tällä viikolla tai ensi viikon alussa. Asia vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta teemme parhaamme, että jäsenistölle saadaan lisätietoa harjoittelusta ja tapahtumista mahdollisimman nopeasti, kun viranomaistyö on valmis. Tiedotamme asiasta lisää mahdollisimman pian.

SML ry

Uusin numero