Monster Energy vauhdittamaan Suzukin MotoGP-tiimiä – miten käy Yamahan ja Monsterin yhteistyön?

Team Suzuki Ecstar MotoGP ja Monster Energy Company ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jolla ne yhdistävät voimansa MotoGP-luokassa.

Joan Mirin Suzukilla ajama maailmanmestaruus on varmasti helpottanut uusia yhteistyösopimusneuvotteluja. Toisaalta neuvotteluja ei tarvinnut aloittaa tyhjältä pöydältä, vaan Monster Energy on jo tänä vuonna sponsoroinut Suzukin molempia MotoGP-luokan tehdaskuljettajia, Joan Miriä ja Alex Rinsiä. Kyseessä on siis sopimuksen laajentaminen koskemaan koko tiimin sponsorointia. Vuodesta 2021 alkava yhteistyösopimus on osapuolten ilmoituksen mukaan monivuotinen.

Suzukille tämä on kuin ylimääräinen lahja yrityksen 100-vuotisjuhlavuoden lopuksi. Toinenkin rajapyykki hamamatsulaisyrityksen historiassa täyttyi tänä vuonna, kun sille tuli täyteen 60 vuotta mukana kilpailutoiminnassa. Nyt julkaistussa uutisessa ei kerrota, vaikuttaako uusi sopimus jotenkin Monster Energyn ja Yamahan yhteistyöhön, ajoihan Yamahan MotoGP-tehdastiimi tänä vuonna MM-sarjassa nimellä Monster Energy Yamaha MotoGP. Ei ehkä ole sattumaa, että tämä yhteistyön alkaminen Suzukin kanssa ajoittuu samaan ajankohtaan kun Valentino Rossi siirtyy syrjään Yamahan tehdastiimistä. Toisaalta odotetaan mielenkiinnolla, onko Suzukin saama uusi tuki niin merkittävä, että sillä olisi vaikutusta Suzukin oman öljymerkin Ecstarin näkymisen syrjäytymiseen tiimin nimessä.

Monster Energy on ollut voimakkaasti tukemassa moottoriurheilua ympäri maailmaa jo vuosien ajan. MotoGP:n ulkopuolella Monster Energyn sponsoroinnit ulottuvat sellaisiin lajeihin kuten Formula 1, Nascar, Supercross ja Rally. Moottoriurheilun ulkopuolisia tuettavia ovat olleet toimintalajit, musiikkiartistit sekä erilaiset Esports-joukkueet ja tapahtumat.

Uusin numero