Miten bensiinin hinnan nousu vaikuttaa moottoripyöräilyysi?

Bensiinin hinta on viimeisen puolentoista vuoden aikana harpannut selvästi ylöspäin, kun sitä verrataan yleiseen hintakehitykseen. Joko bensiinin korkea hinta vaikuttaa moottoripyöräharrastukseesi tänä kesänä?

Korona-ajan alussa bensiinin hinta ensin notkahti, ja syynä saattoi olla kysynnän nopea lasku kun yhteiskuntaa suljettiin ja toimintoja rajoitettiin. Sen jälkeen bensiinin hinta on noussut niin rajusti, että eri osapuolilla on ollut kiire keksiä syitä miksi kuluttajien pitää maksaa liikkumisestaan yhä enemmän. Tällä viikolla eri medioissa on esitetty mm. väitteitä, että bensiini olisi Suomessa jo maailman neljänneksi kalleinta. Toisaalla esitettiin hintavertailu, jonka mukaan bensiinin keskihinta eri maissa olisi 1,07 euroa, ja Suomen nykyhinnoilla bensiinilitrassamme olisi pelkkää veroa 1,01 euroa, siis melkein saman verran kun maailmalla keskimäärin maksetaan bensalitrasta.

Vaikka moottoripyörässä olisi pienikin tankki, niin tankatessa hinnan nousun näkee siinä, että loppusumma on helposti vitosen viime vuotta suurempi, isompitankkisilla matkapyörillä ero on toistakymmentä euroa. Miten se näkyy ensi kesän moottoripyöräilyssäsi? Linkitämme tämän julkaisun Biken Instagramiin ja Facebookiin. Käy kommentoimassa, miten bensiinin hinnan nousu vaikuttaa sinun moottoripyöräilyysi.

Tässä muutama vastaus, jotka olemme saaneet asiasta motoristien kanssa keskustellessamme:

-ei vaikuta mitenkään, koska kyseessä on harrastus

-tingitään mieluummin muusta kulutuksesta

-auto kesäksi seisontaan, ajetaan pelkästään moottoripyörällä

-kompensoidaan korkeampaa bensiinin hintaa hyödyntämällä tarkemmin seisontavakuutusta aina, kun pyörä seisoo käyttämättä

-moottoripyörällä tehtävä kesälomamatka lyhenee tai se jää kokonaan tekemättä

-ei vaikuta, tankkaan aina kahdellakympillä

-ajan prätkällä jatkossa enemmän hyötyajoa; työmatkat ja kauppareissut

-vaihdan uudempaan pyörään, jonka kulutus on pienempi

Uusin numero