Milanon messujen tehokkain uutuusmalli 226-hevosvoimainen?


Viime viikkojen aikana on julkaistu tietoja useista uusista moottoripyörämalleista ja vielä useammasta uudesta mallista on huhuttu. Tiistaina 7. marraskuuta selviää mitkä huhuista pitävät paikkaansa, sillä silloin on maailman suurimman moottoripyöränäyttelyn, Milanossa järjestettävän EICMAn, pressipäivä. Etukäteen liikkuneiden tietojen perusteella on helppo laskea, että esiteltäviä uutuusmalleja on yli 30.

Tässä lyhyesti listattuna merkeittäin, mitä uutuusmalleja on odotettavissa:

BMW. Tehdas on jo vuotanut teaser-videon uudesta F850GS:stä, joka tulee haastamaan Honda Africa Twinin. BMW on ilmoittanut julkaisevansa Milanossa yhteensä neljä uutta mallia.

Ducati. Ducati on ehtinyt jo julkaista tietoja uudesta Monster 821:sta sekä yhdestä kauden 2018 kovimmasta uutuudesta, Panigale V4 1100:stä. Milanossa ne molemmat ovat ensimmäistä kertaa suuren yleisön nähtävänä. Ennakkotiedon mukaan Ducatin aikaisemmin ilmoittama Panigale V4:n 210 hevosvoiman huipputeho olisi todellisuudessa muutaman hevosvoiman enemmän, ja Akran putkistolla tehoa olisi jopa 226 hevosvoimaa. Näiden kahden uutuuden lisäksi Ducatin huhutaan esittelevän pikku-Panigalesta mielenkiintoisen erikoisversion. Eikä olisi suuri ihme, vaikka pitkään suunniteltu selvästi isomoottorisempi Scrambler näkisi päivänvalon jo Milanossa, kenties Scramblereille tyypillisesti useampana eri versiona.

Honda. Suurin uutuus, myös fyysisesti, on uusi Gold Wing. Lähes varmana tietona on kerrottu CB1000R:n korvaajan esiteltävän Milanossa. Onko kyseessä viime viikolla nähdyn Neo Sports Café Conceptin tuotantoversio vai kokonaan eri malli, se selviää tiistaina. Africa Twinistäkin huhutaan olevan tulossa vuodelle 2018 lisäversioita.

Kawasaki. Z900RS esiteltiin jo virallisesti Tokio Motor Showssa ja siitä on julkaistu tekniset tiedot myös Suomen maahantuojan sivuilla, joten se on varma uutuus ja yksi Kawasakin eniten huomiota keräävistä malleista. Paljon vähemmälle ei jää kompressoriahdettu H2 Supertourer, jos huhu sen esittelystä pitää paikkaansa. A2-korttiluokkaan on tarjolla kaksikin uutuutta, Ninja 400 sekä Z900 A2.

KTM. Viime vuonna lähes tuotantovalmiina prototyyppinä Milanossa nähty 790 Duke esitellään varmasti, sillä Motorrad on jo päässyt koeajamaan mallin Saksassa etukäteen. Sähköpyöräpuolella Kotarin uutuus on Freeride E-XC.

MV Agusta. Italialaismerkki on pitkin syksyä julkaissut tietoja RC-erikoismalleista, kuten F4 RC, Dragster 800 RC ja viimeisimpänä F3 675 RC ja F3 800 RC.

Suzuki. Suzuki laajentaa V-Strom -malleja paremmin varustelluilla GT-versioilla. Uutta Hayabusaa odotetaan aina tässä vaiheessa syksyä vesi kielellä, mutta odotus saattaa vielä jatkua vuoden verran. Muista uutuuksista Suzuki on pysynyt vielä varsin hiljaa.

Triumph. Brittimerkki on julkaissut jo tiedot uusista Speedmasterista ja Bobber Blackista. Näiden lisäksi on vuodettu teaser-video uudesta Tigerista. Siitä ei ole päästy täyteen yksimielisyyteen, uusiutuuko 800-kuutioinen Tiger vai 1200-kuutioinen Explorer. Osa videon nähneistä on sitä mieltä, että siinä esiintyy kumpikin malli ja että Triumph esittelisi molemmat uudet tiikerit samalla kertaa.

Yamaha. Puhutuin Yamahan uutuuksista on tähän mennessä ollut kolmipyöräinen NIKEN. Motorrad pääsi jo kesällä koeajamaan T7-prototyypin, josta on tulossa korvaaja XT660 Z Tenerelle. Joko sen tuotantomalli esitellään Milanossa? Huhuja on liikkunut myös siitä, että MT-10:n tapaan myös pykälää pienemmästä MT-09:stä julkaistaisiin semiaktiivisella jousituksella varustettu SP-versio.


Edellä mainituista pyörämalleista osa on varmoja uutuuksia, osa pelkkiä huhuja ja osa asettuu siihen välille. Se ainakin on varmaa, että Milanossa esitellään lisäksi runsaasti uutuuksia, joista ei ole hiiskuttu sanaakaan etukäteen. Odotellaan ensi viikon tiistaihin, niin silloin selviää mitkä huhuista pitävät paikkaansa ja paljonko uutuusmalleja kaikkiaan esitellään.

Uusin numero