Miksi aloittaa moottoripyöräily – MP Pää pyörällä -podcastin ensimmäinen osa pohtii moottoripyöräilyn aloittamista

Miksi aloittaa moottoripyöräily, siihen vastaavat podcastissa Patrick Manner, Niko Kantola ja Pasi Jaatinen.

Messukeskus ottaa askeleen kohti uutta ja aloittaa moottoripyöräaiheisen podcastin julkaisemisen. Kevään tuotantokauden teemana on moottoripyöräilyn aloittaminen. Innokas, monella tavalla moottoripyöräilyalalla vaikuttava Niko Kantola keskustelee podcasteissa motoristien ja alan edustajien kanssa. Ensimmäisessä jaksossa pohditaan, miksi aloittaa moottoripyöräily.

Messukeskus tekee yhteistyössä moottoripyöräalan kanssa kiinnostavaa sisältöä kaikille moottoripyöräilystä kiinnostuneille. MP Pää pyörällä -podcastista kuulee parhaat vinkit moottoripyörän hankintaan, varustevalintoihin ja reitteihin. Uusi podcast julkaistaan kerran viikossa ja julkaisualustana on Spotify. ”Tarjoamme ohjelmaa motoristeilta motoristeille ja moottoripyöräilystä kiinnostuneille. Tavoitteena on tehdä moottoripyöräilystä helpommin lähestyttävää ja tuoda sitä lähemmäksi kuluttajaa”, kertoo Niko Kantola. ”Ensimmäiset podcastit on nyt äänitetty ja fiilikset ovat niiden suhteen hyvät. Ollaan saatu aikaan hienoja keskusteluja, joista löytyy jo nyt uudenlaisia näkökulmia moottoripyöräilyyn.”

MP-messuistakin pitkään vastannut Niko Kantola on ollut prätkien pauloissa koko elämänsä. Hän syntyi moottoripyöräperheeseen, jossa sekä työskenneltiin yrittäjinä moottoripyörien parissa Ducatin Suomen edustajana että harrastettiin moottoripyöräilyä. Hän on ollut Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston jäsen ja puheenjohtaja,  MP-kauppiaat ry:n puheenjohtaja ja aktiivinen toimija monessa moottoripyöräilyyn liittyvässä. Nykyään Kantola vastaa MP-messujen ja Moottoripyörien suurten koeajopäivien järjestämisestä Messukeskuksessa. Vapaa-ajallaan hän on isän ominaisuudessa ratamoottoripyöräilyssä kisaavan poikansa Juho Kantolan tukena.  

Miksi aloittaa moottoripyöräily?

Moottoripyöräily on sosiaalinen harrastus, vahva vapauden symboli, elämäntapa ja mielentila. Ensimmäisessä jaksossa keskustelevat pitkän linjan motoristit, vahva Honda-mies Patrick Manner Brandtilta sekä Vantaan moottorikerhossa ja Suomen Moottoriliitossa vaikuttava Pasi Jaatinen. He kertovat intohimostaan ja siitä, miksi moottoripyöräilystä on tullut molemmille niin merkittävä asia.Kaksipyöräisyys on osa tulevaisuuden liikkumista ja sähkö tulee varmasti tulevaisuudessa vahvemmin myös moottoripyöriin. Moottoripyöräily mahdollistaa irtautumisen täydellisesti keskittymisen kautta ja tämä on erityisen hieno asia. Moottoripyöräilyn kautta voi sopeutua yhteiskuntaan ja se on perheen yhteinen hieno harrastus. Onko motoristi jo vanhentunut nimitys ja käsitys motoristeista rajoittunut? Mikä on äänen merkitys? Millaista on ajaa moottoripyörällä ja millaisia tuntemuksia se herättää? Moottoripyöräilyn filosofia sytyttää kipinöitä ja innostaa moottoripyöräilyn pariin. Jakson tarjoaa Honda moottoripyörät.

Seuraavat podcastit käsittelevät aloittamisen perusasioita, ajovarusteiden valintaa, varusteita osana motoristin identiteettiä ja moottoripyörän valintaa. Haastateltavana jokaisessa podcastissa kaksi motoristia, jotka edustavat myös moottoripyöräalaa.

Linkki MP Pää pyörällä -podcastin 1. jaksoon:

Pää pyörällä -podcast – miksi aloittaa moottoripyöräily

Uusin numero