Mika Kallio kilpailee Portugalin GP:ssä

Mika Kallio nähdään tositoimissa jälleen tulevana viikonloppuna. Kuva: motogp.com.

Mika Kallio korvaa kauden päättävässä Portugalin GP:ssä Red Bull KTM Tech3 -tiimin Iker Lecuonan, joka antoi positiivisen koronavirusnäytteen ennen viime viikonlopun Valencian kilpailua.

MotoGP-luokassa nähdään tulevana viikonloppuna suomalaisväriä, sillä viivalle asettuu Mika Kallio. Red Bull KTM Tech3-tiimin Iker Lecuona ei voi osallistua Portugalin GP:hen annettuaan viime viikolla positiivisen koronavirusnäytteen, ja KTM:n testikuljettajana toimiva Kallio korvaa Lecuonan kauden päätösosakilpailussa.

Viimeksi Mika Kallio nähtiin MotoGP-luokassa vuonna 2019, jolloin hän paikkasi Red Bull KTM Factory Racing -tiimistä lähtenyttä Johann Zarcoa.

Mika Kallio:
”Tilanne ei ole helppo Ikerin ja tiimin osalta, ja on ikävää, että hän joutuu jättämään myös tämän kilpailun väliin. Lähden siis kilpailemaan, mutta sekään ei ole helppoa, sillä en ole ajanut tämän vuoden aikana kovinkaan paljon. On mielenkiintoista nähdä, mikä nopeuteni on ja kuinka opin uuden radan. Myös tiimi on minulle uusi, joten opittavaa on paljon. Haaste on suuri, mutta pyrimme tekemään kaiken mahdollisimman hyvin.

MotoGP-pyörällä kilpaileminen on aina suuri kunnia, mutta on myös kunnia kilpailla Hervén ja Red Bull KTM Tech3 -tiimin kanssa. Tunnen heidät pitkältä ajalta ja on upeaa saada palata kilpailuihin, vaikka vain kauden päätösosakilpailussa. Meillä ei ole mitään odotuksia, lähdemme vain tekemään työmme ja katsomaan, mihin se riittää. Uskon kuitenki, että kun kypärän laittaa päähän ja lähtövalot sammuvat, löytyy myös kilpailemisen edellyttämä mielentila saman tien. Viikonlopusta tulee varmasti mielenkiintoinen.”

MotoGP-kauden päättävä Portugalin GP ajetaan Algarven radalla 20.-22. marraskuuta.

Uusin numero