Michael van der Mark ja BMW ensimmäistä kertaa yhdessä radalla

Yamahalta BMW:n ohjaimiin Superbiken MM-sarjassa siirtyvä Michael van der Mark otti ensituntumaa uuteen työkaluunsa Miramasin radalla Ranskassa.

BMW tarjosi van der Markille mahdollisuuden kokeilla BMW M1000RR -pyörää kertaalleen ennen varsinaisten talvitestien alkua. Shakedown-testi oli tärkeä sekä neljän Yamaha-vuoden jälkeen merkkiä vaihtavalle hollantilaiskuskille että tiimille, jotta nämä pääsivät tutustumaan toistensa tapoihin työskennellä.

Tämän testin avulla BMW-tehdastiimi saa myös enemmän aikaa muokata M1000RR:n ergonomiaa sekä elektroniikan asetuksia sopimaan paremmin van der Markin ajotyylille, jotta talvitesteissä päästään keskittymään ajettavuuden ja kierrosaikojen hieromiseen. Jalkatappien sijainti, ohjaustangon asento ja satula saadaan näin rauhassa muokattua hollantilaiskuskia miellyttäviksi.

-Tiimin ja kuljettajan toisiinsa tutustumisen lisäksi saimme nyt kokeiltua myös muutamia sellaisia juttuja pyörään, joita ei normaaleina testipäivinä ole aikaa testata, joten tämä oli erittäin hyödyllinen testi, totesi Michael van der Mark.

BMW-tehdastiimissä Superbiken MM-sarjassa ajavat ensi kaudella Michael van der Mark sekä Tom Sykes. BMW:n satelliiittitiimien kuskeina ovat Jonas Folger ja Eugene Laverty.

Michael van der Mark sijoittui Yamahalla kaikkina neljänä kautena MM-yhteispisteissä kuuden parhaan joukkoon.

Uusin numero