Marquez voittoon Misanossa

Vaikka Fabio Quartararo johtikin suurimman osan kilpailusta, oli Misanon GP täysin Marc Marquezin hallinnassa. Kuva: motogp.com.

San Marinon ja Riviera di Riminin GP:n valtias oli viimeisellä kierroksella kilpailun ratkaisut Marc Marquez. MotoGP:n lisäksi myös pienemmissä luokissa nähtiin jännittäviä viimeisen kierroksen ratkaisuja.

MotoGP-sarjan kolmastoista osakilpailu, San Marinon ja Riviera di Riminin GP, järjestettiin Misanon Marco Simoncelli -radalla. Erityisesti pienemmistä luokista ei tilanteita jäänyt puuttumaan, mutta tarjolla oli myös huikeita viimeisen kierroksen kamppailuja.

Kilpailut Misanossa aloitti MotoE-luokka, jonka ensimmäinen kilpailu ajettiin lauantaipäivän päätteeksi. Paalulta startannut Alex de Angelis (OCTO Pramac MotoE) irtosi viivalta parhaiten. Hänen perässään Matteo Ferrari (TRENTINO Gresini MotoE) ja Xavier Simeon (Avintia Esponsorama Racing) kävivät hyvää kamppailua toisesta sijasta.

E-polessa kaatunut Ajo MotoE -tiimin Niki Tuuli starttasi kilpailuun 15. sijalta ja hyvän alun jälkeen suomalaiskuljettaja oli noussut toisella kierroksella ja kymmenenneksi. Kolmannella kierroksella Tuuli yritti ohitusta, mutta kaatui, samassa tilanteessa hiekalta löysivät itsensä myös Bradley Smith (One Energy Racing) ja Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadracorse). Valitettavasti Tuuli mursi tilanteessa reitensä ja ranteensa.

Kärjessä De Angelis ja Simeon kävivät kovaa kamppailua, johon lusikkansa iski myös Ferrari ohittamalla de Angelisin, jonka kilpailu päättyi hieman tämän jälkeen hurjaan highsideriin. Kilpailun kovin nousija oli 16. ruudusta startannut Eric Granado (Avintia Esponsorama Racing), joka oli onnistunut nousemaan jo neljänneksi. Hyvä nousu kuitenkin päättyi kaatumiseen, mutta Granado onnistui jatkamaan kilpailua ja ajoi maaliin sijalla 13.

Viimeiselle kierrokselle lähdettiin tyylikkäällä ohituksella itsensä kärkeen nostaneen Ferrarin johtaessa, mutta Simeon ja Hector Garzo (Tech 3 E-Racing) olivat aivan tämän tuntumassa. Garzo nosti itsensä toiseksi hienolla ohituksella, mutta ei onnistunut saamaan voittoon ajanutta Ferraria kiinni.

Sunnuntain MotoE-kilpailussa de Angelis pääsi jälleen lähdöstä kärkeen. Toisesta sijasta kamppaillut Simeon kaatui ensimmäisellä kierroksella. Ferrari nosti toisella kierroksella itsensä kärkeen ohi de Angelisin upealla ohituksella. Kukaan ei kyennyt vastaamaan Ferrarin vauhtiin, mutta sijoista 2.-6. käytiin kovaa taistelua.

Ferrari ajoi tyylipuhtaan kilpailun jälkeen ensimmäisenä MotoE-kuljettajana toiseen voittoon. Huikean viimeisen kierroksen jälkeen Garzo sijoittui toiseksi ja Mattia Cassadei kolmanneksi.

Moto3-luokan kilpailuun paalulta starttasi Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse), jonka lisäksi eturivistä löytyivät Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team) ja Tony Arbolino (VNE Snipers). Kärkeen ampaissut Suzuki sai peräänsä toiset eturivin miehet, mutta lähtöpaikkoihin nähden käänteisessä järjestyksessä. Arbolino ohitti japanilaisen ja samalla ohi livahti myös Canet. Suzuki kuitenkin kamppaili itsensä takaisin toiseksi ja pian takaisin kärkeen.

Kärkikolmikko muuttui kaksikoksi, kun Canet joutui kaartamaan varikolle teknisten ongelmien vuoksi. Canet palasi hetken päästä takaisin radalle, mutta joutui kuitenkin pian keskeyttämään.

WWR-tiimin Jaume Masia ja Andrea Migno sekä Leopard Racingin Lorenzo Dalla Porta ajoivat kärjen kiinni, mutta Suzuki pääsi karkuun muiden kuljettajien keskittyessä kamppailemaan toisesta sijasta. Masian noustua toiseksi, hän karkasi muulta ryhmältä, ajoi Suzukin kiinni ja nousi johtoon tyylikkäällä ohituksella. Kärkiryhmään itsensä nostivat myös Ai Ogura (Honda Team Asia) ja John McPhee (Petronas Sprinta Racing).

Kun kilpailua oli jäljellä pari kierrosta, alkoi jälleen tapahtua. Suzuki nousi kärkeen ja Arbolino toiseksi. Arbolino kävi hetken johdossakin, mutta Suzuki palasi pian omalle paikalleen. Myös Migno haastoi Arbolinoa, mutta viimeiselle kierrokselle lähdettiin järjestyksessä Suzuki, Arbolino, Migno. Migno ja Ogura osuivat viimeisellä kierroksella yhteen ja kaatuivat. Tilanteen jälkeen McPhee nousi toiseksi ja haastoi sijoitustaan erinomaisesti puolustanutta Suzukia, joka ajoi virheettömän kilpailun jälkeen uransa ensimmäiseen voittoon.

Perjantaina loukkaantunutta Red Bull KTM Ajo -tiimin Can Öncüa tuuraamaan kutsuttu velimies Deniz Öncü sijoittui kuudenneksitoista.

Moto2-luokan kilpailun kärkeen ampaisi paalulta startannut Fabio di Giannantinio (+Ego Speed Up), joka sai peräänsä Augusto Fernandezin (FLEXBOX HP 40) ja Thomas Lüthin (Dynavolt Intact GP). Toisesta ruudusta lähtenyt Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) epäonnistui startissa ja putosi sijalle seitsemän. Marquez nosti kuitenkin jo parin kierroksen jälkeen itsensä kolmanneksi ohi Lüthin.

Fernandez nousi hetkeksi kärkeen ohi di Giannantonion, mutta italialainen kuittasi johtopaikan lähes välittömästi uudelleen. Myös Marquez nousi ohi Fernandezin ja Lüthin ero edellä ajaviin alkoi kasvaa hieman.

Hetken näytti siltä, että di Giannantonio pääsisi hieman karkuun, mutta Fernandezin ohitettua Marquezin, alkoi tämä kelata eroa di Giannantonioon kiinni. Kaksi kärkikuljettajaa ajoivat pitkään erittäin lähellä toisiaan, mutta Fernandez ei yrittänyt haastaa di Giannantoniota ennen aivan kilpailun loppua. Kilpailu huipentui huikeaan viimeisen kierroksen taisteluun, jossa Fernandez nousi aggressiivisella ohituksella kärkeen ja voittoon.

Red Bull KTM Ajo -tiimin Brad Binderin sijoitus oli kuudes ja myös Jorge Martin kartutti pistetiliään 12. sijallaan.

MotoGP-luokan kilpailussa parhaiten starttasi kärkeen paalulta ampaissut Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) perässään Petronas Yamaha SRT tiimin Fabio Quartararo ja Franco Morbidelli. Modbidelli tosin joutui Marc Marquezin ohittamaksi jo ensimmäisen kierroksen puolessa välissä. Quartararo nousi kärkeen rohkealla ohituksella ja seuraavaksi Viñales joutui perässä seuraavan Marquezin hiillostamaksi. Marquez iski heti ensimmäisen tilaisuuden tullen ja alkoi hiillostaa Quartararoa. Tilannetta täysin hallinnut Marquez ajoi jatkuvasti aivan Quartararon takarenkaassa, mutta ei ohittanut tilaisuuksista huolimatta.

Marquezin iskua saatiin odottaa viimeisen kierroksen alkuun, mutta Quartararo ei antautunut ilman taistelua. Kärkeen noussut Marquez ratkaisi kilpailun pudottamalla kylmäpäisesti vauhtia keskellä kaarretta, joten Quartararo joutui nostamaan välttääkseen törmäyksen. Kilpailua täysin dominoinut Marquez ajoi siis voittoon ennen Quartararoa ja Viñalesia.

San Marinon ja Riviera di Riminin GP:n täydelliset tulokset löytyvät MotoGP-sarjan internet-palvelusta. Seuraavan kerran MotoGP:tä ajetaan jo viikon päästä Motorland Aragonin radalla.

Uusin numero