Marquez tasoihin Rossin kanssa paalupaikkojen määrässä

Hurjasta yrityksestä huolimatta Marc Marquez ei saanut pidettyä pyöräänsä pystyssä Le Mansin aika-ajossa. Kaatuminen ei miehen paalupaikkaa estänyt.
Kuva: Hans Anbergen / motogp.com

Marc Marquez lähtee Ranskan MotoGP-kilpailuun paalupaikalta. Pienemmissä luokissa paalupaikalle haettiin vauhtia ensimmäisestä aika-ajosta.  

Le Mansin MotoGP-kilpailun aika-ajot saatiin ajaa sateisen harmaassa tihkusateessa. Vaihteleva keli aiheutti vaikeuksia rengasvalintoihin ja tarjosi yllättäviä tilanteita.

Moto3-luokan aika-ajojen sankari oli John McPhee (Petronas Sprinta Racing), joka nousi viimeisellä kierroksellaan ensimmäisen aika-ajon kärkeen. Toisessa aika-ajossa hän onnistui myös nostamaan itsensä kärkeen, joten skotista tuli ensimmäinen paalupaikalle noussut kuljettaja, joka on hakenut vauhtia ensimmäisestä aika-ajosta.

Eturivin täydentävät VNE Snipers -tiimin Tony Arbolino ja Honda Team Asian Ai Ogura, jolle eturivin lähtöpaikka on uran ensimmäinen. Red Bull KTM Ajon Can Öncü aloitti ensimmäisen aika-ajon hyvässä vauhdissa, mutta kaatui session loppuvaiheessa. Turkkilaisen lähtöpaikka on 27.

Moto3-luokan aika-ajon top-10:
1. John McPhee (Petronas Sprinta Racing)
2. Tony Arbolino (VNE Snipers)
3. Ai Ogura (Honda Team Asia)
4. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse)
5. Gabriel Rodrigo (Kömmering Gresini Moto3)
6. Marcos Ramirez (Leopard Racing)
7. Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse)
8. Raul Fernandez (Sama Qatar Angel Nieto Team)*
9. Kaito Toba (Honda Team Asia)
10. Sergio Garica (Estrella Galicia 0,0) *
* 12 lähtöpaikan rangaistus

Myös Moto2-luokassa nähdään paalulla ensimmäisestä aika-ajosta noussut kuljettaja. Ensimmäisestä aika-ajosta noussut Thomas Lüthi (Dynavolt Intact GP) nousi toisen aika-ajon kärkeen ja kaatui seuraavan kierroksen alussa. Lüthin kärkipaikalta pudottanut, niinikään ensimmäisestä aika-ajosta noussut Jorge Navarro (Lightech Speed Up) kaatui rajusti. Muut eivät onnistuneet haastamaan Navarron tai Lüthin aikoja, joten kaadoista huolimatta he säilyttivät asemansa kärkikaksikkona. Kolmanneksi nopein oli Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS).

Red Bull KTM Ajon Moto2-kuljettajat  Brad Binder ja Jorge Martin olivat lunastaneet harjoitusaikojensa perusteella paikat suoraan toiseen aika-ajoon, lähtöpaikat 8 ja 13.

Moto2-luokan aika-ajon top-10:
1. Jorge Navarro (Lightech Speed Up)
2. Thomas Lüthi (Dynavolt Intact GP)
3. Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS)
4. Mattia Pasini (Petronas Sprinta Racing)
5. Xavi Vierge (EG 0,0 Marc VDS)
6. Andrea Locatelli (Italtrans Racing Team)
7. Lorenzo Baldassarri (FlexBox HP40)
8. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo)
9. Lukas Tulovic (Kiefer Racing)
10. Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP)

MotoGP-luokan ensimmäisessä aika-ajoissa Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha) otti riskin ja lähti slickseillä kostealle radalle. Seurauksena oli session selkeä kärkiaika.

Toisessa aika-ajossa sama ei toiminutkaan, vaan Tohtorin, hänen tiimitoverinsa Maverick Viñalesin ja Fabio Quartararon (Petronas Yamaha SRT) oli vaihdettava sadekelin kumeihin. Kärkiajan kellottanut Marc Marquez (Repsol Honda) kaatui, mutta nosti pyöränsä pystyyn ja jatkoi ajamista käymättä varikolla. Toisena oli Danilo Petrucci (Ducati Team)  ja kolmantena Jack Miller (Pramac Racing), kun sade alkoi kiihtyä. Saderenkailla radalle viimein päässyt Rossi onnistui parantamaan sijoitustaan, mutta Tohtorin oli tyytyminen viidenteen sijaan. Sateen kiihtyessä nähtiin myös useita kaatumisia, mekaanikoille iltapuuhia järjesti muun muassa Miller. Sarjapisteissä toisena oleva Alex Rins jatkoi heikkoja aika-ajoesityksiään ja lähtee kilpailuun vasta 19. lähtöruudusta.

– Tänään oli todella vaikea päivä. Olen tyytyväinen tulokseen, mutta pyörän kanssa on vielä muutamia ratkaistavia ongelmia, kertoi Marquez aika-ajon jälkeen.

Paalipaikkansa myötä Marquez nousi Rossin kanssa jaetulle toiselle sijalle paalupaikkojen määrässä, molemmilla paaluja on 55. Listan kärjessä on Mick Doohan 58 paalullaan.

MotoGP-luokan aika-ajon top-10:
1. Marc Marquez (Repsol Honda Team)
2. Danilo Petrucci (Ducati Team)
3. Jack Miller (Pramac Racing)
4. Andrea Dovizioso (Ducati Team)
5. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP)
6. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT)
7. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu)
8. Jorge Lorenzo (Repsol Honda Team)
9. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini)
10. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT)

Aika-ajojen täydelliset tulokset löytyvät MotoGP-sarjan internetsivulta. Moto3-luokka käynnistää kilpailut Ranskassa, Le Mansin Bugatti Circuitilla sunnuntaina kello 12 Suomen aikaa.

Uusin numero