Marquez dominoi Brnon MotoGP-kilpailua

Marc Marquez ajoi Brnossa kauden kuudennen osakilpailuvoittonsa.
Kuva: motogp.com.

Kesätauolta palanneen MotoGP-sarjan kaksi suurempaa luokkaa jatkoivat Brnossa Marquezin veljesten hallinnassa. Pienimmän luokan etevin oli Aron Canet. 

Kesätauolta palannut MotoGP-sarja jatkui viikonloppuna Tsekin tasavallan Automotordom Brno -radalla. Viikonlopun parasta viihdettä tarjosi Moto3-luokka Marquezin veljesten hallitessa suurempien luokkien lähtöjä.

Moto3-luokan kilpailua ennen nähtiin draamaa, kun aika-ajon kolmanneksi ajaneen Niccolo Antonellin (SIC58 Squadra Corse) pyörä sammui lämmittelykierrokselle lähdettäessä lähtöruutuun ja mies joutui starttaamaan muiden perään varikolta.

Vielä huono-onnisempi oli toisesta ruudusta startannut John McPhee (Petronas Sprinta Racing), joka näytti pääsevän lähtövalojen vaihtuessa hyvin liikkeelle, mutta skotin varikkorajoitin kytkeytyi ja kiihdytys hyytyi kuuteenkymppiin. Takaa tullut Yuki Kunii (Asia Talent Team) ei onnistunut väistämään McPheetä ja kaatui. Myös kovan iskun saanut McPhee joutui keskeyttämään varikolle.

Paalulta lähtenyt Tony Arbolino (VNE Snipers) otti hyvän startin, mutta kärkeen nousi Sama Qatar Angel Nieto -tiimin Raul Fernandez. Myös Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0) ja Romano Fenati (VNE Snipers) nousivat mukaan kärkitaisteluun.

Kilpailu jatkui VNE Snipers -kaksikon Fenati ja Arbolino johtaessa letkaa perässään Lopez ja Fernandez, kunnes kärkipaikan nappasi kilpailun alun hurjaa nousua tehnyt, vasta 17. ruudusta startannut Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing), joka joutui kuitenkin luovuttamaan paikkansa aivan kärjen tuntumassa väijyneelle Aron Canetille (Sterilgarda Max Racing Team). Kärkitaisteluun itsensä nostivat myös 21 lähtöruudusta startannut CIP Green Power -tiimin Darryn Binder ja porukan perään varikolta lähtenyt Antonelli. 

Taistelu huipentui viimeisen kierroksen jännitysnäytelmään, jossa Aron Canet osoittautui etevimmäksi, toiseksi nopein oli Dalla Porta ja kolmas Arbolino. Huikean nousun terävimpään kärkikampailuun tehnyt Antonelli jätettiin lopulta viidenneksi. Red Bull KTM Ajon tiimin Can Öncü sijoittui neljänneksitoista ja Moto3-debyyttinsä tehneen Deniz Öncün sijoitus oli 18.

Tony Arbolino:
Voitto oli todella lähellä, mutta tärkeintä on, että olimme nopeita kaikissa olosuhteissa. Podium oli tänä viikonloppuna hyvä tulos, mutta haluamme enemmän. Saa nähdä mitä Itävallassa käy.

Lorenzo Dalla Porta:
Tämän viikonlopun kohokohta oli paluu podiumille. Märissä oloissa olimme hitaita, mutta kuivalla pärjäämme hyvin. Alussa ajaminen ei meinannut sujua, mutta pääsin pian rytmiin. Kilpailun lopussa takarengas oli jo tosi loppu, joten en onnistunut haastamaan Aronia.

Aron Canet:
Suunnittelin ohittavani Antonellin viimeisen kierroksen kolmannessa mutkassa ja ratkaisevani kilpailun viimeisissä kaarteissa. Onnistuin kuitenkin kuittaamaan hänet jo ensimmäisessä mutkassa ulkokautta ja nousin kolmanneksi. Kolmannessa mutkassa nousin jo jo toiseksi, joten edessä oli vain Arbolino, jonka ohitin yhdeksännessä kaarteessa. Viimeinen kierros ei siis mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta voitto oli aivan mahtava!

Moto2-luokassa terävimmän startin otti kakkosruudun Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2), mutta paalulta startannut Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) palasi lähes välittömästi omalle paikalleen. Toiseksi nousi Fabio Di Giannantonio (Beta Tools Speed Up) ja kolmanneksi pudotettu Lowes joutui Marcel Schrötterin (Dynavolt Intact GP) ahdistelemaksi ja saikin pian antautua saksalaiselle. Myös Red Bull KTM Ajo -tiimin Brad Binder aloitti hyvin ja nousi parin ensimmäisen kierroksen aikana 16. lähtöruudusta jo kahdeksanneksi.

Hetken näytti siltä, että hyvään vauhtiin päässyt Di Giannantonio onnistuisi ajamaan kärjessä kiitävää Marquezia kiinni, mutta Marquez oli tilanteen tasalla ja onnistui säilyttämään etumatkansa. Samalla Luca Marini (SKY Racing Team VR46) nosti itsensä kolmannelle sijalle ja veti kaulaa Schrötteriin.

Kilpailun puolivälin jälkeen Binderin kilpailu päättyi rajuun kaatumiseen. Beta Tools Speed Up -tiimin Jorge Navarro ohitti Marinin ja otti kiinnityksen viimeiseen podoumpaikkaan.

Aivan kilpailun lopussa 18- ruudusta startannut Enea Bastianini nousi haastamaan Navarroa kolmannesta sijasta ja onnistuikin nousemaan tämän ohi. Kilpailun näytöstyyliin voittanut Marquez sai näin seurakseen palkintokorokkeelle kaksi tulokaskuljettajaa. Red Bull KTM Ajo -tiimin Jorge Martinin sijoitus oli 13.

Enea Bastianini:
Sain hyvän startin, nousin ensimmäisellä kierroksella 10 sijaa. Navarro puristi todella kovaa viimeiset kolme kierrosta, mutta onnistuin ajamaan hänet kiinni ja ohittamaan viimeisellä kierroksella. Aivan mahtavaa olla podiumilla!

Fabio Di Giannantonio:
Sanat ei riitä kuvaamaan tunteitani, tämä palkintokorokesijoitus merkitsee minulle todella paljon. Ajoin täysillä alusta asti, otin hieman riskejäkin välillä, mutta en liikaa, sillä en halunnut pilata kilpailuani.

Alex Marquez:
Olen todella onnellinen, kilpailu oli uskomaton ja nautin ajamisesta todella paljon. Kilpailu tuntui pitkältä, sillä alusta loppuun johtaminen ei ole helppoa. Pitää jatkaa samaan malliin, sillä edessä on vielä pitkä loppukausi.

MotoGP-luokan lähtö viivästyi sateen kasteltua radan. Kun kilpailu saatiin käyntiin, aloitti paalipaikkojen määrässä tasoihin Mick Doohanin ennätyksen (58) kanssa noussut Marc Marquez (Repsol Honda Team) väkevimmin perässään Andrea Dovizioso (Ducati Team) Jack Miller (Pramac Racing) ja Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR). KTM:n ensimmäisen eturivin lähtöpaikan varmistanut Johann Zarco (Red Bull KTM Factory Racing) sai todella huonon lähdön ja putosi kauas taakse.

Rins ohitti Millerin ja nousi pian haastamaan Doviziosoa. Kärkinelikko ajoi todella tasaista aikaa, mutta pikkuhiljaa erot kuitenkin kasvoivat. Kilpailun lopussa Dovizioson renkaat alkoivat loppua ja Rins näytti ajavan tätä kiinni. Myös Rinsillä oli ongelmia renkaiden kanssa, eikä hän kyennyt pitämään vauhtiaan tasaisena ja Miller saavutti Suzuki-kuljettajaa. Toisella yrityksellään Miller onnistuikin ohittamaan Rinsin, joka ei kyennyt vastaamaan australialaisen vauhtiin. Lopulta Marquezin sai ajaa voittoon yllättävänkin helposti.

Jack Miller:
Oli kieltämättä hyvä kilpailu. Kilpailun lopussa näin, että Rinsillä oli pahoja vaikeuksia takarenkaan pidon kanssa. Ajattelin vain odotella, mitä tapahtuu. Suzuki kääntyy todella hyvin, joten vaikka pidin linjani todella tiukkana, en onnistunut ensimmäisessä ohitusyrityksessä, mutta tiesin, että minun ei tarvitse kuin odottaa. Olemme tehneet kovasti töitä, ja tuntuu hienolta olla jälleen podiumilla.

Andrea Dovizioso:
Kilpailu oli varsin erikoinen. Alussa ajoimme todella lujaa ja voisi jopa sanoa täydellisesti. En kuitenkaan voinut vastata Marquezin jarruihin enää puolivälissä. Olisi ollut mukavaa voida haastaa Marquezia, mutta on kuitenkin hienoa olla podiumilla.

Marc Marquez:
Alussa ajamiseen piti keskittyä kovasti, sillä radalla oli vielä märkiä kohtia. Päätin ajaa omaa rytmiäni, sillä warm upissa nopeat Yamaha-kuljettajat starttasivat kaukaa takaani. Kisan puolivälin jälkeen oli pieni tilanne, kun yritin vetää hieman eroa takana tuleviin. Erikoinen viikonloppu, mutta hyvän tiimityön ansiosta onnistuin saavuttamaan täällä voiton.

Täydelliset tulokset löytyvät MotoGP-sarjan internet-sivulta. MotoGP-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Itävallan Red Bull Ringillä.

Uusin numero