Markkinoiden ensimmäinen sähkökäyttöinen matkapyörä – Zero SR/S:ssä parempi aerodynamiikka ja pidempi toimintamatka

Zero esittelee lähipäivinä virallisesti sporttouring-luokkaan tulevan uutuusmalli SR/S:n. katteiden ansiosta aerodynamiikka on parempi, mikä puolestaan kasvattaa toimintamatkaa.

Uutuusmalli perustuu viime vuonna esiteltyyn Zero SR/F -nakupyörään. Ilmajäähdytteisen Z-Force 75-10 -kestomagneettimoottorin tehoksi ilmoitetaan 110 hevosvoimaa ja vääntöä se tarjoaa 190 newtonmetriä. Sporttouring-versiossa on kokokate, rennompi ajoasento ja matkustajalle mukavampi satula sekä loivempi polvikulma kuin nakumallissa.

Katteiden luvataan parantavan aerodynamiikkaa 13 prosentilla, joka vaikuttaa suoraan toimintamatkaan yhdellä latauksella. Kun nakumallille ilmoitetaan matka-ajon rangeksi 157 kilometriä, niin SR/R:n lukema 14,4 kWh:n vakioakulla on 175 kilometriä. Lisähintaan hankittavalla 3,6 kWh:N Power Tankilla varustettuna matka kasvaa 210 kilometriin.

Nakumallin painoksi ilmoitetaan 226 kiloa, katteet ja varustelu tuovat SR/S:ään kolme kiloa lisäpainoa. Tarjolle tulee nakuversion tavoin sekä perusmalli että Premium-versio, jossa paremman varustelun lisäksi on nopeampi lataus. SR/F nakumallin perusversion hinta Suomessa veroineen on 25 397 euroa ja Premium-version 28 123 euroa.

Uusin numero