Markka Racingin kuljettajille sekä onnistumisia että pettymyksiä Kemoralla

Juha Kallion sijoitus Superbike-luokan SM-pisteissä on Kemoran osakilpailun jälkeen kolmas. 
Kuva: Timo Holländer.

Road Racing SM -sarjan toinen kilpailuviikonloppu oli Markka Racingin kuljettajille kaksijakoinen. Vaikka tavoitteista jäätiinkin, oli kehitys pääasiassa positiivista ja viikonloppu kaikkien kuljettajien osalta merkittävästi SM-avausta ehjempi. 

Road Racing SM -sarjan toinen kilpailuviikonloppu järjestettiin 29.-30. kesäkuuta Kemoran moottoriradalla. Markka Racing osallistui kilpailuun kolmen kuljettajan voimin: Superbike-luokassa tiimin väreissä kilpailivat Juha Kallio ja Kalle Mäntysaari sekä Star Service Cupissa Roni Husso. Vaikka tavoitteet eivät kaikilta osin täyttyneetkään, piti viikonloppu sisällään myös onnistumisia ja oli kaikkien kuljettajien osalta Motoparkin kaudenavausta ehjempi.
Superbike-luokassa Kallio ajoi lauantaina viidenneksi sekä sunnuntaina kolmanneksi, Mäntysaaren sijoitukset olivat kahdeksas ja seitsemäs. Husso puolestaan ajoi lauantaina Star Service Cupin sijalle 14 ja sunnuntaina sijoitus oli 19.

Juha Kallio:
”Vaikka viikonloppu ei odotusten mukaan sujunutkaan, oli positiivista se, että menimme koko ajan eteenpäin ja löysimme ratkaisuja kohtaamiimme ongelmiin. Silti olemme vielä vauhdillisesti aika kaukana siitä, missä haluaisimme olla.
Lauantain kilpailussa tötöilin lähdön ja ajoin maaliin viidentenä. Sunnuntaina sain sen sijaan hyvän startin, mutta siitä huolimatta Niko Mäkinen pääsi karkuun ja kisa olikin vähän yksin ajelua. Onneksi sentään kehitystä tapahtui jatkuvasti, muutenhan olisin aivan surun murtama. Viikonlopun kohokohtana olin palkintojenjaossa nopein avaamaan pullon! Sitä on varmaan tullut harjoiteltua Eekiä [Kuparinen] ja Nikoa enemmän.”


Kalle Mäntysaari:
”Vauhdillisesti viikonloppuna en päässyt ihan sille tasolle, mihin parhaimmillani voin yltää, mutta suoritus oli ehjä ja pistetilikin karttui mukavasti. Kaluston kanssa ei ole ongelmia, vaan nopeus on täysin kiinni omasta ajamisesta. Kemoran viikonlopun jälkeen meillä on kuitenkin tiedossa vahvuuksien lisäksi selkeitä kehityskohteita, joihin pyrimme löytämään ratkaisuja. Jatkossa yritän parantaa suorituksiani kilpailu kerrallaan. Uskonkin, että seuraavan kilpailun näyttämönä toimiva Pärnun rata sopii hyvin ajotyylilleni, ja siellä odotankin ehtiväni viiden porukkaan. Lopulliset tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla, mutta jatketaan työskentelyä niiden saavuttamiseksi viikonloppu kerrallaan.”

Roni Husso:
”Onnistuin lauantain aika-ajossa ja lähtöruutu kilpailuun oli hyvä. Valitettavasti otin kuitenkin tosi huonon startin. Tipuin lähdössä melkein viimeiseksi, joten kilpailun aikana saikin vähän ohitella. Lopulta onnistuin nousemaan oman ryhmäni kärkeen, joten fiilis oli hyvä ja lauantain kilpailuun saikin olla oikein tyytyväinen. 
Sunnuntaina homma ei vaan onnistunut, jotain jäi puuttumaan. Olemme koittaneet analysoida sunnuntain ongelmia, ja toivottavasti keksimme ennen seuraavaa osakilpailua, mistä vauhdin puute johtui. Pyörän suhteen ei ongelmia kuitenkaan ollut, ja pääsin ajamaan kaikki setit.”


Kemoran osakilpailun jälkeen Juha Kallio on Superbike-luokan SM-pisteissä kolmantena ja Kalle Mäntysaaren sijoitus on kolmastoista. Roni Husson sijoitus Star Service Cupin pisteissä on viidestoista. Road Racing SM -sarja jatkuu 13.-14. heinäkuuta Virossa, Pärnun Auto24ringillä.

Road Racing SM -sarjan täydelliset tulokset ja pistetilanteet löytyvät sarjan internet-sivulta.

Uusin numero