Markka Racingin kuljettajat kartuttivat pistetilejään Pärnussa

Juha Kallio ajoi Pärnussa lauantaina kolmanneksi. 
Kuva: Timo Holländer.

Markka Racingin kuljettajat keräsivät mukavasti pisteitä viime viikonloppuna haastavissa olosuhteissa ajetussa Road Racing SM -sarjan Pärnun osakilpailussa. 

Road Racing SM -sarja jatkui 13.-14. heinäkuuta Pärnun Auto24ringillä. Markka Racingin kuljettajat Juha Kallio sekä Kalle Mäntysaari osallistuivat Superbike-luokkaan ja Roni Husso Star Service Cupiin. Kelien puolesta Viron kesäpääkaupunkina tunnettu Pärnu ei näyttänyt parhaita puoliaan, vaan sade toi viikonloppuun lisää haastetta.
Haastavista olosuhteista huolimatta Markka Racingin kuljettajakolmikko onnistui kasvattamaan pistetilejään. Kallio ajoi Superbike-luokassa lauantaina kolmanneksi ja sunnuntaina neljänneksi, Mäntysaaren sijoitukset olivat kahdeksas ja yhdeksäs. Roni Husson sijoitus Star Service Cupin lauantain kilpailussa oli yhdeksäs, sunnuntaina Husso ei startannut uusintalähtöön.

Juha Kallio:
Perjantaina oli vain kolme lyhyttä ajokertaa, mikä ei riittänyt siihen, että olisimme saaneet pyörän hyväksi kuivalla kelillä ja aika-ajossa olin vasta kahdeksas. Minulle olikin eduksi, että molempien päivien kilpailut ajettiin sateella, sillä märällä ajaminen on enemmän tuurista kiinni. Eihän siinä tarvitse kuin pitää vauhti samana kuin kuivalla ja toivoa, että pysyy pystyssä. Jos onnistuu, on väkisinkin korkealla tuloksissa.
Strategia toimikin ihan hyvin, tosin sunnuntain kilpailun olisi voinut ottaa startista lähtien hieman rajummin. Sunnuntaina ei ajettu warm upia, ja tuntui, että en saanut uusien renkaiden pintaa rikki lämmittelykierroksilla, ja ne vaikuttivat kilpailun alussa liukkailta. Kilpailun loppua kohden ajaminen alkoi sujua paremmin. Ja kaikkiaan viikonlopun tulokseen on oltava tyytyväinen.


Kalle Mäntysaari:
Treenit jäivät perjantaina aika vähiin, mutta saman verranhan muutkin ajoivat. Kilpailut olisi ollut kiva saada ajaa kuivalla, sillä rata oli hieman arveluttavassa kunnossa ja viikonlopun aikana tuli varsin paljon romua. Pyrin vain ajamaan ehjän viikonlopun ja keräämään tililleni varmat pisteet.
Lauantain kilpailu oli ajollisesti parempaa ja suoritus oli aivan kelvollinen. Sunnuntaina jäin erään virolaisen kuljettajan perään jumiin, enkä päässyt hänestä järkevästi ohi, vaikka pariin kertaan kävin jo rinnallakin. Siinä pääsi edessä oleva ryhmä karkuun, enkä olisi heitä varmaan saanut kiinni, vaikka ohitus olisikin onnistunut.
Nyt siirrän katseen jo Alastaron kotikisaan. Teemme pyörään muutoksia Alastaroa varten ja uskon, että niiden avulla voimme ottaa seuraavan askelen eteenpäin. Kotikilpailun ainoa tavoite on ajaa palkintokorokkeelle, vaikka se ei varmasti helppoa tule olemaan, sillä muitakin halukkaita podiumille epäilemättä on.


Roni Husso:
Perjantaina onnistuin saamaan aivan hyvän tuntuman rataan, vaikka treenejä ei ollut kovin paljon. Erityisesti perjantain viimeinen, sateessa ollut setti oli hyvä, sen sain ajaa käytännössä yksin. Aika-ajossa sain hyvän lähtöpaikan ja sateella ajettu kilpailu sujui mainiosti, maalissa olin yhdeksäs. Kierrokset loppuivat vähän kesken, edessä olisi ollut vielä pari ohitettavaa, mutta en ehtinyt saada heitä kiinni. Lauantaista jäi hyvä fiilis, sillä pääsin ajamaan hieman kilpaakin.
Ennen sunnuntain kilpailua sain Juhalta vinkkejä starttiin ja pyörä irtosikin viivalta hyvin. Valitettavasti edessä olleen kuljettajan lähtö epäonnistui täysin, enkä ehtinyt väistää häntä ja jouduin keskeyttämään. En kuitenkaan kaatunut ja pyöräkin saatiin kuntoon. Kun kilpailu keskeytettiin, ajattelin pääseväni mukaan uusintastarttiin, mutta jostain syystä minua ei päästetty varikolta radalle. Syytä tähän ei saatu selville ja asia jäi hieman harmittamaan.
Joka tapauksessa fiilis ajamiseen oli lauantaina mainio ja katseet onkin mukava kääntää kohti Alastaroa.


Pärnun osakilpailun jälkeen Juha Kallio on Superbike-luokan pisteissä kolmantena ja Kalle Mäntysaaren sijoitus on kahdeksas, Roni Husson sijoitus Star Service Cupin pisteissä on 17. Road Racing SM -sarjan seuraava osakilpailu järjestetään Alastaron moottoriradalla 27.-28. heinäkuuta.

Uusin numero