Markka Racing valmiina kauden avauskilpailuun

Kaudella 2018 Juha Kallio ja Markka Racing kilpailivat IRRC-sarjassa. Tällä kaudella molempien tähtäimessä on Superbike-luokan Suomenmestaruus.
Kuva: Milan Kubin.

Pari viime vuotta IRRC-sarjaa kiertänyt Markka Racing debytoi viikonloppuna SM-sarjassa kolmen kuljettajan voimin.

Viime vuodet IRRC-sarjassa menestystä niittänyt Markka Racing saapuu kotimaan radoille ja road racingin SM-sarjaan kolmen kuljettajan voimin. Aiemmilta vuosilta tutun Juha Kallion lisäksi tiimin väreissä ajavat Kalle Mäntysaari ja Roni Husso. Tiimipäällikkö Ilkka Pönniä odottaa Motoparkin avauskilpailua jo innolla.

– On hienoa olla mukana kehittyvässä ja uudistuvassa SM-sarjassa, Pönniä toteaa.
Pönniä kertoo kaudenalustestien sujuneen mainiosti, eikä rengasmerkin vaihto Bridgestoneen aiheuttanut ongelmia. Koska säädöt saatiin suoraan uusille renkaille toimiviksi, pääsivät kuljettajat keskittymään testeissä oman tekemisensä kehittämiseen. 
– Uudet renkaat vaikuttavat todella hyviltä, ja muutos sujui yllättävänkin helposti. Teimme tarvittavat muutokset suoraan datan perusteella, Pönniä kertoo.
Paluu IRRC-sarjan varsin vapaista säännöistä tarkemmin säädeltyyn SM-sarjaan on edellyttänyt tiettyjä muutoksia myös kalustoon. Pitkä kokemus tiimin käyttämistä BMW S 1000 RR -pyöristä on kuitenkin ollut hyödyksi Nordic Superbike -luokan sääntöjen mukaisia kilpureita rakennettaessa.
– Pyörämme ovat varmasti sarjan nopeimpien joukossa, joten kalustosta homman ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni, Pönniä toteaa.

Paluun SM-sarjaan tekevä varikkojen väriläiskä Juha Kallio lukeutuu ehdottomasti sarjan ennakkosuosikkeihin.
– Juha on varmasti mukana sarjan kärkitaistelussa. Lisäksi hänen pitkästä kokemuksestaan on epäilemättä hyötyä tiimin muille kuljettajille, Pönniä pohtii.
Viime vuonna superbike-luokassa debytoineelta Kalle Mäntysaarelta Pönniä odottaa myös hyviä suorituksia.
– Kaudenalustesteissä Kallen työskentely oli erittäin varmaa, hän ajaa jatkuvasti tasaisia kierrosaikoja ilman virheitä, Pönniä kertoo.
Tiimin kolmas kuljettaja on paluun road racingin pariin tekevä Roni Husso, jonka oikean jalan proteesi ei vauhtia hidasta.
– Ronilla on pitkä kilpailukokemus junioriajoilta ja hän on ajanut myös superbikellä, mutta tässä vaiheessa ollaan vielä opettelemassa. Tekeminen on kuitenkin hyvällä tasolla ja työskentely ammattimaista, joten uskon, että näemme positiivisia suorituksia jo Motoparkissa, pohtii Pönniä

Road Racingin SM-sarja käynnistyy Virtasalmen Motoparkissa 7.-9. kesäkuuta. Juha Kallio, Kalle Mäntysaari ja Roni Husso osallistuvat Superbike-luokkaan Markka Racingin BMW S 1000 RR -pyörillä.

Uusin numero