Marc Marquez palaa sairauslomalta – mukana Sepangin MotoGP-testeissä

Kahdeksankertainen maailmanmestari Marc Marquez nousee MotoGP-pyörän satulaan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun voitti Emilia Romagnan GP:n lokakuussa 2021.

Repsol Honda MotoGP -tiimi on vahvistanut, että Marquez tekee paluun radalle MotoGP-pyörällä Malesiassa Sepangin radalla ajettavissa testeissä. Marquez kaatui lokakuussa harjotellessaan motocrosspyörällä, ja kaatumisen jälkeen häntä vaivasi diplopia eli ”kaksoiskuvat”. Tämä oli Marquezin uralla jo toinen kerta, kun hän joutui sairauslomalle samasta syystä, sillä kahtena näkeminen vaivasi espanjalaista myös kaudella 2011. Viime vuonna Marquezilta jäi tämän takia ajamatta kauden viimeiset MM-osakilpailut ja myös heti kauden päättymisen jälkeen ajetut testit. 

Viime viikolla Marquez kävi Honda RC213V-S:llä Portimaossa ja CBR600RR:llä Aragonissa kokeilemassa ajamista, ja nyt hän on saanut lääkäreiltä luvan osallistua sekä Sepangin että Mandalikan virallisiin testeihin. Testeissä ajaa myös tiimikaveri Pol Espargaro. 

Tiimin tiedotteen mukaan Marquez on käynyt talven aikana läpi toistuvia lääkärintarkastuksia ja hänen diplopiaansa on seurattu koko ajan. Viime viikkoina hänen tilansa on parantunut, joten lääkintätiimi oli sitä mieltä että espanjalainen voi palata täyspainoisesti ajamaan MotoGP-pyörää. 

Lue myös:

Uusin numero