Maailmanmestari Troy Bayliss vakavassa polkupyöräonnettomuudessa

Superbiken kolminkertainen maailmanmestari Troy Bayliss on pitkällä sairauslomalla jouduttuaan viime perjantaina vakavaan polkupyöräonnettomuuteen. Bayliss lupaa kuitenkin pukea nahkapuvun päälle ja palata radalle, mutta vasta kun on täysin toipunut onnettomuudesta.

52-vuotias australialainen Bayliss menetti pyöräilyonnettomuudessa tajunsa eikä muista tarkkaan miten onnettomuus tapahtui, mutta ilmeisesti toinen polkupyöräilijä ilmestyi hänen eteensä pysäköityjen autojen välistä, mikä aiheutti onnettomuuden. Hän sai kovimmat iskut päähänsä ja ylävartaloonsa, ja sairaalassa todettiin mm. murtuma selkänikamassa.

Bayliss on jo päässyt sairaalasta takaisin Gold Coastin kotiinsa toipumaan, mutta hän tulee joka tapauksessa olemaan sivussa ajohommista useita kuukausia. Vaikka ura MM-tasolla päättyi jo vuosia sitten, on Bayliss yhä ollut tuttu näky moottoriradoilla sekä moottoripyörillä että autoilla.

-Olen onnettomuuden vakavuus huomioon ottaen hyvässä kunnossa ja olen kotona, mutta onnettomuus tarkoittaa, että en aja moottoripyörällä, ennen kuin saan takaisin täydet käsien liikeradat. Lääkärini ovat olleet todella positiivisia, mutta vielä ei ole tarkkaa tietoa kuinka kauan toipumiseni kestää – ehkä muutama kuukausi, ehkä kauemmin, sanoo Bayliss.

Troy Bayliss rankataan kaikkien aikojen kolmanneksi kovimmaksi Superbike-luokan kuljettajaksi (Jonathan Rean ja Carl Fogartyn jälkeen) hänen voitettuaan maailmanmestaruudet vuosina 2001, 2006 ja 2008. Hän ajoi kaikki mestaruutensa Ducatilla. Lisäksi Bayliss ajoi MotoGP-sarjassa kolme kautta (2003-2005). Vuoden 2006 Superbike-mestaruuden kunniaksi hän sai villinkortin MotoGP-luokan päätösosakilpailuun Valenciaan, jossa hän tuurasi loukkaantunutta Sete Gibernauta. Bayliss voitti kyseisen kilpailun, ja se jäi hänen ainoaksi voitokseen MotoGP-luokassa.

Uusin numero