Lind, Bystedt ja Jaakonsaari voittoihin motocrossin MX-liigassa Iisalmessa

Motocrossin kansallisen MX-liigan lasten ja nuorten kolmas osakilpailu ajettiin Iisalmessa lauantaina. Luokkakohtaiset osakilpailuvoitot nappasivat Sipoon Moottorikerhon Felix Lind, Etelä-Suomen Moottorikerhon Nico Bystedt ja Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari.

Ylä-Savon Moottorikerhon isännöimä Motocross-Liigan osakilpailu Iisalmen saviradalla käynnistyi kaikkein nuorimpien kuljettajien, Maanrakennus Wiikin nimikkoluokalla MX50. 5-8-vuotiaiden kuljettajien, 50-kuutioisilla pyörillä ajettavan MX50-luokan kummatkin kilpaerät kulkivat Sipoon Moottorikerhon (SiMK) Felix Lindin tahdilla. Toiseksi sijoittui Vantaan Moottorikerhon Sami Oinonen ja kolmanneksi SiMK:n Daniel Wiik. Miehikkälän Moottorikerhon Jare Nikkilä oli neljäs ja Asikkalan Moottorikerhon Aron Lydman viides.

7-12-vuotiaiden kuljettajien ja 65-kuutioisten pyörien, Arazzo.fi:n nimikkoluokassa MX65 oli sen verran paljon kilpailijoita, että ajajajoukko jaettiin A- ja B-finaalin aika-ajon perusteella. A-finaalissa Etelä-Suomen Moottorikerhon (E-SMK) Nico Bystedt voitti kummatkin erät ja siten myös osakilpailun. Hänen seuratoverinsa Eeka Laaksonen oli toinen ja Helsingin Moottorikerhon (HMK) Onni Kämäri kolmas. E-SMK:n Jimi Marttila kuittasi nelospaikan. HMK:n Mauno Keskikallio oli viides.

MX65-luokan B-finaalin kolmen kärjen muodostivat Porin Moottorikerhon Leo Syysmäki, Imatran Moottorikerhon Roope Pulkkinen ja Janakkalan Moottorikerho / UA:n Aapo Ylimäki.

Päivän kovinta vauhtia pidettiin K.A.Nyberg Oy:n nimikkoluokassa MXC, missä kilpailivat 10-15-vuotiaat kuljettajat 85-kuutioisilla kaksitahtisilla ja 150-kuutioisilla nelitahtisilla pyörillä. MX-liigan pisteistä kamppailtiin MXC/B-luokassa, mutta lähdöissä nähtiin mukana myös ikäluokan korkeimman tason kuljettajia MXC/A-luokasta. Toisen erän voitto menikin SM-sarjassa kolmantena olevalla MXC/A-luokan kuljettajalle, Helsingin Moottorikerhon Simo Koskiselle. Avauserässä ykkössijan kuittasi kuitenkin Hyvinkään Moottorikerhon MXC/B-luokan Onni Jaakonsaari. Hän oli ykkönen kummassakin MXC/B-luokan erässä, eli näin myös osakilpailussa.

MXC/B:n toisen sijan vei Salpausselän Moottorikerhon Eemil Ruuth. Kolmospaikan nappasi Turun Moottorikerhon Eino Pihlava.

MX-liigapisteiden ulkopuolisessa MXC/A:ssa erävoiton ja -kakkossijan jakoivat Koskinen ja Lohjan Seudun Moottorikerhon Eemil Pesonen. Yhteistuloksissa ykkössijan otti Koskinen paremman jälkimmäisen eränsä ansiosta.

MXC/B-luokan B-finaalin voitti Jalasjärven Moottorikerhon Lauri Ylimäki. Toinen oli Kuopion Moottorikerhon Santeri Lehmonen ja kolmas kilpailun isäntäseuran Joosua Chevassus. Nelospaikan vei Pietarsaaren Moottorikerhon Noel Nilsson. Viides oli Mikkelin Moottorikerhon Markus Dufva.

Kilpaileminen jatkuu Iisalmessa sunnuntaina, jolloin on vuorossa kyseisen SML Loukko.com Motocross-Liigan niin sanottu isojen pyörien ja aikuisten luokkien päivä. Radalla nähdään MX TOP250 Open -luokka, joka on jaettu kuljettajien tason mukaisesti viiteen ryhmään A-E.

Iisalmen kilpailu ei ole yleisötapahtuma.

Tulokset

SML Loukko.com Motocross-Liiga Iisalmi, osakilpailu 3/7, la 19.6.2021

MX50

1. Felix Lind, SiMK, KTM, 50 pistettä

2. Sami Oinonen, VMK, Cobra, 44p.

3. Daniel Wiik, SiMK, KTM, 38p.

4. Jare Nikkilä, MieMK, KTM, 38p.

5. Aron Lydman, AsikMK, KTM, 28p.

MX65, A-finaali

1. Nico Bystedt, E-SMK, KTM, 50p.

2. Eeka Laaksonen, E-SMK, GasGas, 40p.

3. Onni Kämäri, HMK, KTM, 38p.

4. Jimi Marttila, E-SMK, Yamaha, 35p.

5. Mauno Keskikallio, HMK, KTM, 31p.

MX65, B-finaali

1. Leo Syysmäki, PMK, Yamaha, 47p.

2. Roope Pulkkinen, IMK, KTM, 45p.

3. Aapo Ylimäki, JaMoKe/UA, Yamaha, 38p.

4. Eliisa Keltanen, IMK, KTM, 34p.

5. Iina Suikkanen, IMK, Yamaha, 31p.

MXC/B A-finaali

1. Onni Jaakonsaari, HyMK, KTM, 50p.

2. Eemil Ruuth, SsMK, KTM, 40p.

3. Eino Pihlava, TMK, Yamaha, 38p.

4. Joni Nyyssönen, KMK, KTM, 31p.

5. Viktor Leppälä, HMK, KTM, 30p.

MXC/B B-finaali

1. Lauri Ylimäki, JaMoKe/UA, KTM, 44p.

2. Santeri Lehmonen, KMK, Husqvarna, 41p.

3. Joosua Chevassus, Y-SMK, KTM, 36p.

4. Noel Nilsson, J-PMK, KTM, 30p.

5. Markus Dufva, MMK, KTM, 30p.

MXC/A (kansallinen kilpailu)

1. Simo Koskinen, HMK, Husqvarna, 47p.

2. Eemil Pesonen, LoSMK, KTM, 47p.

Kaikki tulokset

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2021

8.-9.5. Pori (Honkajoki)

29.-30.5. Kuopio

19.-20.6. Iisalmi

24.-25.7. Imatra

7.-8.8. Tornio

28.-29.8. Heinola

11.-12.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Suomen Moottoriliitto ry.

www.moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto sata vuotta 2022

0-100-konsepti

www.0-100.fi

Facebook: @0100fi

Instagram: @0100fi

Twitter: @0100fi

Teksti ja kuvat: SML Loukko.com Motocross-Liigan tiedotus.

Uusin numero