Life without limits – Cannonball Bike Run 2K17


Cannonball Bike Run on vuosittain järjestettävä kansainvälinen moottoripyörien ajotapahtuma, joka järjestettiin tänä vuonna 13. kertaa. Tapahtuman reitit on ennakkoon tarkastettuja, mahdollisimman hyviä moottoripyöräilyteitä. Pääosassa on suunnistus, joka tapahtuu roadbook-vihkojen avulla. Tavoiteajat on asetettu niin, ettei niihin päästäkseen tarvitse rikkoa nopeusrajoituksia, eikä kovaa ajamiseen varsinaisesti kehoteta, mutta ei kukaan osallistu Cannonball Bike Runiin ajaakseen hiljaa.

Tämän vuoden Cannonball Bike Runiin osallistui kuusijäseninen suomalaisretkikunta, jonka matkasta ei tapahtumia puuttunut. Mukana olleelta toimittajaltamme Petri Suuroselta varastettiin Triumph jo menomatkalla Liverpoolissa, ja matka sai lisäväriä Mansaarelta hankitusta Kawasaki ZX-7R:stä.

Tällä kertaa Skotlannissa ajetussa tapahtumassa suomalaisjoukkueen matkalle osui mm. sadetta ja eksymisiä, onnistumisia, sadetta, eksymisiä, polttoaineen loppumisia, sadetta ja eksymisiä, renkaan puhkeamista sekä… muistinko jo mainita… sadetta.

Viimeisen ajopäivän päätteeksi illallisen yhteydessä pidetyssä palkintojenjaossa suomalaiskuskitkin saivat osansa: Petrille Spirit of the Cannonball -palkinto ja Adrianille pysti BMW:n ”oikeasta käsittelystä”. Skotlannin nummilla kierrelleellä reitillä ehti ajopäivien aikana tapahtua paljon muutakin. Lue koko tarina MP Maailmasta 9/2017, se sisältää kaiken muun ohella myös paljon hyödyllistä tietoa, jos aiot tulevina vuosina osallistua Cannonball Bike Runiin.

Uusin numero