Liedon motoristikirkon lavalle Club For Five

Motoristikirkkoa vietetään jälleen Liedossa ensi lauantaina, äitienpäivän aattona.

Tapahtuma kokoaa yhteen paitsi suuren joukon moottoripyöräharrastajia myös muuta yleisöä. Liedon kirkon edustalla pidettävässä ulkoilmajumalanpalveluksessa lavalla nähdään a cappella -lauluyhtye Club For Five, joka sekä esiintyy ennen jumalanpalveluksen alkua että vastaa messumusiikista.

Liedon motoristikirkko on tänä vuonna myös tv-jumalanpalvelus. Se nähdään Yle TV1:llä sunnuntaina 2.6. klo 10. Yle kuvaa jumalanpalveluksen Liedossa ja sitä edeltävää moottoripyörien kokoontumista Kupittaalla sekä Lietoon ajavan moottoripyöräparaatin matkaa.

Turusta Lietoon kulkeva moottoripyöräparaati on perinteisesti myös jumalanpalveluksen ristikulkue. Messuristin paraatissa tuo tänä vuonna Laila Mäkelä, Liedon kunnan sivistyspalvelujen toimialajohtaja, Honda Gold Wing Trike -pyörällä. Johtopyörää kuljettaa turkulainen motoristi Jari Saarinen, joka tunnetaan itsekin entisenä kilpa-ajajana sekä moottoripyörälegenda Jarno Saarisen veljenä. Jarno Saarinen oli ensimmäinen ratapyöräilyn maailmanmestaruuden voittanut suomalainen. Hän menehtyi vuonna 1973 onnettomuudessa kilpaillessaan Italiassa Monzan radalla. Jari Saarinen ajaa edelleen näytösajoja maailmanmestariveljensä entisillä pyörillä.

Näkyy liikenteessä ja liikennejärjestelyissä

Moottoripyöräparaati lähtee Kupittaalta Blomberginaukiolta klo 13.30 alkaen ryhmissä, kymmenen minuutin välein. Moottoripyörien reitti kulkee Hippoksentieltä Uudenmaantien ja Uudenmaankadun kautta Hämeenkadulle, Hämeentielle, Hämeen valtatielle ja siitä Kirkkotielle, Liedon kirkolle. Kulkueen sujuvan lähdön varmistamiseksi kaikki letkat pysäytetään Hippoksentielle, ja matka jatkuu poliisin johdolla parijonossa. Alueella liikkuvien on hyvä huomioida paraatin mahdolliset vaikutukset liikenteen sujuvuuteen. Lisäksi aamupäivän aikana voi moottoripyörien kokoontuminen Kupittaalla lisätä liikennettä.

Motoristikirkon järjestelyjen takia on Liedon Kirkkotie iltapäivällä suljettu välillä Karjatie – Hyvättyläntie ja liikenne ohjataan Hyvättyläntien ja Karjatien kautta.

Motoristikirkon järjestää Liedon seurakunta yhdessä useiden vapaaehtoistoimijoiden ja viranomaistahojen kanssa. Tänä vuonna messussa saarnaa Liedon seurakunnan kirkkoherra Risto Leppänen. Motoristikirkkoa on vietetty Liedossa vuodesta 1981, ja tapahtumaan osallistuvien moottoripyörien määrä on kasvanut parista sadasta tuhansiin.  Viime vuosina moottoripyörien määrä on ollut noin 1000-1500.

Uusin numero