Lehtirannat vauhdissa Virossa

Niko Lehtiranta (kuva: Egar Seemendi)

Niko ja Jarno Lehtirannan kauden viimeinen Viron mestaruussarjan osakilpailu ajettiin Pärnun upealla radalla. Viron mestaruussarjassa oli tarjolla tuplapisteet ja mestaruudet olivat ratkaisematta vielä kummassakin luokassa.

Supersport 300 -luokassa Niko Lehtiranta ei antanut viikonlopun aikana muille kilpakumppaneilleen mahdollisuuksia, vaan piti nopeinta vauhtia koko viikonlopun ajan. Heti aika-ajossa Niko ajoi nopeimman kierrosajan ja varmisti lähtöpaikkansa kisaan ensimmäistä ruudusta. Kilpailun lähdössä Nikon sijoitus putosi toiseksi ja takaa-ajo alkoi. Kilpailu oli kuitenkin kahden kauppa Nikon ja Rasmus Nurmen välillä. Sijoitukset vaihtelivat aivan viimeisille kierroksille saakka ja jännitettävää riitti. Kierroksella ohitettavat antoivat lopussa oman mausteensa, mutta Niko ajoi hienosti  ja tuli ruutulipulle ensimmäisenä varmistaen samalla Viron mestaruuden.  Kilpailuviikonlopun kruunasi uusi Supersport 300 luokan rataennätys reilun sekunnin erolla. Kilpailun toiseksi ajoi Rasmus Nurmi ja kolmanneksi Hugo- Brent Freimann. Sama järjestys säilyi myös viron mestaruussarjan loppupisteissä.

Jarno Lehtirannan ajamassa Superstock 600 -luokassa mestaruus oli kolmen kuskin välinen kamppailu. Viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä kärkikolmikko oli kolmen pisteen sisällä eli maaliintulojärjestys tulisi ratkaisemaan mitalien värit. Ensimmäinen aika-ajo ajettiin kuivassa säässä ja sieltä Jarno nappasi itselleen toisen lähtöruudun. Toisessa aika-ajossa satoi vettä ja aikoja ei näin ollen parannettu joten kisaan Jarno starttasi toisesta ruudusta.

Kipailussa Jarno sai hyvän startin, mutta Latvian kilpakumppanin vauhti oli hieman liikaa ja mestaruus karkasi käsistä. Toisesta paikasta käytiin tiukkaa vääntöä kisan loppuun asti, mutta Jarno sai pidettyä kilpakummppanin takana 0,2 sekunnin erolla ja tuli ruutulipulle toisena, varmistaen samalla Vironmestaruushopeaa.

Baltic Cupin mestaruus ratkaisiin myös samana viikonloppuna ja siellä saavutuksena oli kolmostila.

Kausi 2019 on saatu Lehtiranta Racingin osalta päätökseen. Kauteen mahtui paljon vastoinkäymisiä, mutta itse kilpailulähdöissä nähtiin mahtavaa kilvanajoa osakilpailusta toiseen. Onnistumisia tuli ja Nikon saldo kaudesta olikin hieno, 14 kisastartista saavutetut 12 podiumia.

Lehtiranta Racing kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita kaudesta 2019 ja suuntaa katseensa jo kohti ensi kautta.

Teksti: Lehtiranta Racing tiedotus