KymiRingistä maailman johtava 5G moottoriurheilurata

Pohjois-Euroopan suurin moottoriurheilu- ja tapahtumapaikka KymiRing toteuttaa teollisuustason yksityisen langattoman verkon tarjotakseen asiakkailleen huippuluokan yhteyden koko 180 hehtaarin kokoisella moottoriurheilurata-alueellaan.

Uusi yksityinen 5G langaton verkko valmistuu vuonna 2021 ja sen rakentaa EDZCOM, joka on Euroopan markkinajohtaja edge connectivity- eli yksityisissä langattomissa yhteysratkaisuissa. Uuden teknologian hyödyntäminen täyttää sekä kansainvälisten kisalähetysten tarpeet että tarjoaa autoteollisuudelle turvallisen ja varman testiympäristön. 

KymiRingin ensiluokkaisten verkkopalveluiden avulla moottoriurheilun yleisöt ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan aivan uudenlaisesta katsojakokemuksesta. Verkon suuri kapasiteetti ja nopeus mahdollistavat ennennäkemättömien televisiotekniikoiden hyödyntämisen moottoriurheilussa. 

”Verkkoinvestoinnin myötä kapasiteettimme riittää useiden livelähetysten lähettämiseen samanaikaisesti. Radalla mikään ei jää enää kattavuuden ulkopuolelle ja kaikkea voidaan seurata ja hallita reaaliaikaisesti”, kertoo KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä

EDZCOM, joka on Euroopan markkinajohtaja edge connectivity – eli yksityisissä langattomissa yhteysratkaisuissa, tukee KymiRingiä 5G:n käyttöönotossa tarjoamalla liitettävyyden suureen kaistanopeuteen sekä kapasiteetin, joka mahdollistaa erittäin pienen viiveen.EDZCOMilla on kokemusta langattomien verkkoratkaisujen suunnittelussa, rakentamisessa ja käyttöönotossa vaativissakin kohteissa.

Osana sopimusta Nokia tarjoaa KymiRingille suuren suorituskyvyn Nokia Digital Automation Cloud (DAC) yksityisen langattoman verkko- ja paikallislaskenta-alustan. Tämä korvaa perinteisen kaksisuuntaisen radiotekniikan tarvetta. Erittäin nopeat ja luotettavat yhteydet tarjoavat KymiRingin asiakkaiden käyttöön laajan valikoiman uusia palveluja ja innovaatioita.

”Pidämme tätä verkkoalustaa ponnahduslautana digitaalisen liiketoiminnan rakentamisessa ja uusien palvelujen kehittämisessä.KymiRing on valinnut Nokian laitetoimittajaksi, koska se on edelläkävijä sekä teknologiassa että turvallisuudessa”, Pietilä jatkaa. 

Katsojakokemuksen parantamisen lisäksi tuotantoyhtiöt hyötyvät uuden yksityisen langattoman ympäristön tarjoamasta luotettavasta ja turvallisesta laajakaistayhteydestä.

”Suuret tapahtumat vaativat yleensä ison panostuksen tuotantoyhtiöiltä, jotka tuovat paikalle rekkakaupalla kaapeleita ja tukitekniikkaa. Verkkoparannusten ansiosta tuotantoinfrastruktuuri valmistuu huomattavasti aiempaa nopeammin, koska suurin osa tekniikasta on saatavilla paikan päällä”, Pietilä kuvaa muutosta.

Verkkoympäristö vastaa autoteollisuuden tarpeisiin

Teollisuustason 5G-teknologialla varustettu verkko KymiRingillä tarjoaa tehokkaan ja turvallisen testiympäristön itseohjautuvien ja verkottuneiden ajoneuvojen sekä ohjelmistojen testaamiseen. 

Pietilän mukaan digitalisoitu ajorata mahdollistaa tiedonsiirron reaaliajassa. ”Voimme toimittaa anturitietoja verkon kautta, minne tahansa maailmassa, samalla kun testaamme vaativissakin olosuhteissa.”

KymiRingin digitaalinen verkkoympäristö kattaa paitsi GP-radan, myös laajan asfalttikentän, off-road-maastot ja city course-testialueen. – ympäri vuoden ja eri sääolosuhteissa. 

Reaaliaikaisesta seurannasta automaatioon

EDZCOM ymmärtää, mitä yksityisiltä verkoilta vaaditaan suurissa kansainvälisissä tuotannoissa. Langattomien verkkojen luotettavuus on liiketoiminnan kannalta kriittistä. Tehokkaita verkkoja tarvitaan viiveettömään ja reaaliaikaiseen monitorintiin, toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) toimintaan, robotiikkaan sekä automaatioon. 

”Meillä on kokemusta sekä yhteyksien toimittamisesta eurooppalaisille stadioneille että monimutkaisista teollisuustason verkkototeutuksista. Pääsemme hyödyntämään projektissa ainutlaatuista osaamistamme yksityisistä verkoista”, kertoo EDZCOM myynnin varapääjohtaja Jouko Tuppurainen.

Tuppurainen on erittäin tyytyväinen kumppanuuteen KymiRingin kanssa ja uskoo yhteistyön jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen: ”Projektilla on tiukat vaatimukset ja luonnollisesti odotuksemme yhteistyöstä ovat korkealla. Tämän kokoluokan verkko on rakennettava yhdessä ja uskon, että myös jatkossa kehitämme palveluita yhteistyössä.”

”Moottoriurheilu on perinteisesti ollut mukana teknologiainnovaatioiden eturintamassa. KymiRing ei tee tässä poikkeusta. 5G:n käyttöönotto parantaa kilpailutiimien testiympäristöä ja muokkaa voimakkaasti katsojien ja fanien katsojakokemusta”, kertoo Stephan Litjens, Nokian Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmän yritysratkaisuista vastaava johtaja.

Uusin numero