KymiRingin MotoGP-osakilpailun liput myyntiin 18. joulukuuta

Kaksipyöräisten kuninkuusluokka MotoGP™ saapuu Suomeen 9.–11. heinäkuuta 2021. Koronapandemian vuoksi viime kesältä perutut kisat päästään näillä näkymin ajamaan sovitusti uudella KymiRingin GP-radalla ensi kesänä. 

Kisoissa ajetaan luokat MotoGP, Moto2 ja Moto3. MotoGP-tunnelmasta pääsee nauttimaan KymiRingillä kolmena eri päivänä, sillä tapahtuma-alue on avoinna yleisölle jo perjantaina vapaiden harjoitusten aikana. Lauantaina ajetaan kaikkein luokkien aika-ajot ja sunnuntaina kisataan MM-pisteistä. Osakilpailun oheisohjelmasta ja rataosuuksien ympärille rakentuvasta tapahtuma-alueesta sekä tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista vastaa Lahti Events Oy.

Koronapandemiatilanteen vuoksi lipunmyynti avataan porrastetusti. Ensin myyntiin laitetaan seisomakatsomot alueella 2 ja 4. Istumakatsomot avataan myyntiin myöhemmin, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Se, millaiselle yleisömäärälle kisoja päästään Iitissä järjestämään, on vielä avoinna.

-On ensisijaisen tärkeää pystyä järjestämään tapahtuma turvallisesti. Pystymme kuitenkin järjestämään tapahtuman mahdollisia rajoituksia noudattaen, sillä tapahtuma-alue on suuri ja päiväkohtainen kapasiteetti turvaväleillä on myös kymmenissä tuhansissa. Normaalitilanteessa KymiRingin päiväkohtainen yleisökapasiteetti on 65 000 ihmistä, puntaroi Lahti Events Oy:n projektijohtaja Markku Vihtilä.

Aikaisemmin istumakatsomoon lipunostaneisiin MotoGP-faneihin otetaan myöhemmin yhteyttä katsomopaikkojen vahvistamiseksi. Mikäli istumakatsomopaikkoja ei tilanteesta johtuen pystyttäisi tarjoamaan, lipun voi vaihtaa kuluitta seisomapaikaksi ja lippuhinnan erotus maksetaan asiakkaalle takaisin. Vaihtoehtoisesti lipun voi myös palauttaa. Tapahtumaa suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä ratayhtiö KymiRing Oy:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n kanssa.

– Seuraamme tilannetta tarkasti ja käymme keskusteluja niin terveysviranomaisten kuin ratayhtiön sekä Dorna Sportsin kanssa, jatkaa projektijohtaja Vihtilä.

Liput KymiRingin MotoGP™-osakilpailuun tulevat myyntiin perjantaina 18. joulukuuta klo 09:00 Lippu.fi:n kautta.

Lue myös:

Uusin numero