Kustom Kulture Show kerää rakentelukulttuurista kiinnostuneet kaapelitehtaalle

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä The Kustom Kulture Show tarjoilee tulevana viikonloppuna rakennettuja ajoneuvoja ja letkeää meininkiä Helsingin Kaapelitehtaalla.

The Kustom Kulture Show esittelee jo kahdeksatta kertaa kustomoituja ja itse rakennettuja ajoneuvoja sekä alan taiteilijoita 14 eri maasta aina Japania, Australiaa ja USA:ta myöten. Tapahtumasta on kasvanut arvostettu kansainvälinen auto- ja moottoripyörähenkisten harrastajien tapaaminen. Se on kulttuuritapahtuma, jonka muodostavat näyttely, alan ”käsityömessut” ja iltabileet. 

Kaksipäiväinen tapahtuma tuo esiin käsityötaitoa, muotoilua ja luovuutta jenkkiautojen, moottoripyörien sekä kustomoitujen polkupyörien maailmasta. Ensiesittelyssä on useita juuri valmistuneita, tyylikkäitä autoja ja prätkiä. Tapahtumassa voi tavata hot rod -taiteilijoita, moottoripyörien ja autojen rakentajia ja alan pienyrittäjiä ja päästä seuraamaan erilaisia työnäytöksiä, mm. nahkatöitä ja pinstripe-maalausta. Primer Stagella kävijöitä viihdyttää koko viikonlopun Masa Salorannan ja Ari Berghällin House Band vierailevine artisteineen.

Osana KKShowta järjestetään Vintage & Swap -myyntitapahtuma Puristamo- ja Valssaamo-halleissa. Siellä alan yritykset ja harrastajat myyvät persoonallisia ja nostalgisia tavaroita, mm. vintagevaatteita ja -koruja, leluja, soittimia sekä autoihin ja moottoripyöriin liittyviä osia. Mukana on myös kierrätysmateriaaleja hyödyntäviä käsityöläisiä. Televisiosta tutut Vintagemiehet Tomppa & Mike ovat täyttäneet Weird Antiquesin osaston eksoottisilla harvinaisuuksilla. Sieltä voi löytää myös jammailevia muusikoita ja jopa Speden tutkimassa outoja aarteita! 

Tapahtumassa on kustom kulttuuriin, ystävyyteen ja hot rod maailmaan liittyvän Squeezed Up -Road Movien maailmanensi-ilta lauantaina klo 16. Elokuvan on ohjannut saksalainen Dirk Behlau ja se on kuvattu USA:ssa. Kymmenen päivää, 19 kaupunkia, kaksi hot rodia, viisi kaverusta ja kisat! Squeezed Up on unohtumaton road trippi läpi eteläisen Kalifornian, yhdistäen hot roddingin, polynesialaisen pop- ja tiki -kulttuurin, tatuoinnit ja kustom kulttuurin yhdeksi mestariteokseksi.

Lauantaina klo 19 on päälavalla jokavuotinen suuri hyväntekeväisyyshuutokauppa, johon käsityöläiset ja taiteilijat ovat lahjoittaneet kustom kulttuuri -henkisiä teoksiaan yleisön huudettavaksi. Avustuksen kohteena on tällä kertaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä terveyden eteen töitä tekevä järjestö Hope ry, joka pyrkii mahdollistamaan lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. He jakavat vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä tarjoavat lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. 

Lauantaina tapahtuma on avoinna aina 02:een saakka. Päälavalla bileet aloittaa klo 21 tanskalainen country/folkmuusikko J-Tex yhdessä basisti Frank Borgaardin kanssa. Sen jälkeen lavan valtaa helsinkiläinen fuusiovatsatanssiryhmä Yilan Kabilesi miekkoineen. Myös auto- ja moottoripyöräkerhot eli todelliset asiantuntijat palkitsevat bileissä omat suosikkinsa näyttelyn ajoneuvoista. Toisena bändinä esiintyy Fat Chance eli viisi juurimusiikin konkaria pääkaupunkiseudulta jazzlaulajana tunnetuksi tulleen Merikukka Kiviharjun kanssa. Puolenyön aikaan lavalla nähdään burleskia ihastuttavan Shangri-La Rubies -duon esittämänä ja illan päättää upea Marjo Leinonen & PubliCans! 

Tapahtuman jury valitsee mm. Best Paint Award ja Craftmanship Award -palkintojen saajat. Erikoisimman laitteen rakentaja palkitaan Dare to be Different –palkinnolla. Tunnettu auto- ja moottoripyörien rakentaja Dan Collins USA:sta valitsee myös oman suosikkinsa näyttelystä. Kansainvälisen ja huikean kovatasoisen Lowbrow Art Challence -taidekilpailun kohteena on tänä vuonna WC-istuimen kansi.

Aukioloajat ja liput:
La 8.2. klo 14-02 (klo 24 alk. K-18) | Su 9.2. klo 11-16  
La 22/10€, perhelippu 45 € (2 aikuista ja 2 lasta) 
Su 15/8€, perhelippu 35€ 
Koko viikonlopun aikuisten ranneke 28€ 
Alle 7v aikuisen mukana ilmaiseksi
Vintage & Swap-tapahtuma: Avoinna La 14-20 | Su 11-16 

Teksti: KKS tiedote / Marco Planting

Uusin numero