KTM RC 8C myytiin loppuun alle 5 minuutissa – Mitä seuraavaksi?

KTM julkaisi viime viikolla ratakäyttöön tarkoitetun RC 8C -mallin. Jos sellaisen halusi, piti olla ostohousut valmiiksi jalassa kun malli julkistettiin.

4.32

Neljä minuuttia ja kolmekymmentä kaksi sekuntia. Siinä ajassa KTM myi koko 100 kappaleen erän RC 8C -pyöriä. Ja ainakin etukäteen KTM ilmoitti, että niitä valmistetaan vain sadan kappaleen erä.

KTM:n kaltaiselle valmistajalle ei ole kaupallisesti ajatellen juurikaan järkeä käyttää työpanosta suunnitellakseen täysin uusi malli, jota valmistettaisiin vain sata kappaletta. Tässä tapauksessa RC 8C lieneekin vain tapa lanseerata jotain uutta koemarkkinointimielessä ja selvittää miten malli markkinoita kiinnnostaa. KTM sai mallilleen runsaasti julkisuutta, ja nyt se varmasti odottaa palautetta ja miettii omaa seuraavaa siirtoaan. Onko RC 8C saamassa ympärilleen merkkiluokan? Rakennetaanko siitä ensi vuodeksi radikaalisti muuttuvien Supersportin MM-luokan sääntöjen mukainen kilpuri? Onko KTM palaamassa RC 8C:n johdolla takaisin isompien sporttipyörien luokkaan ja tekemässä siitä katulaillisen tuotantomallin? Jäädään odottelemaan mattighofenilaisten seuraavaa siirtoa.

Lue myös aikaisempi uutinen RC 8C -mallista:

Uusin numero