KTM Family Day veti perheet Alastaron moottoriradalle

Perheen pienimille oli tarjolla opastettua ajoa KTM SX-E 5 -minisähköpyörillä.

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio, stunt-kuljettaja Arttu Stenberg, aurinkoinen sää ja tietysti monipuolinen KTM-mallisto vetivät suuren yleisön KTM Family Day -tapahtumaan Alastaron moottoriradalle.

KTM:n tavoitteena oli saada kokonaiset perheet liikkeelle ja tutustumaan moottoripyöräilyyn. Perjantaina 7. elokuuta tavoite myös onnistui, kiitos monipuolisen ja koko perheelle suunnatun ohjelman.

Nuorimmille kuljettajille oli tarjolla KTM Freeride E -sähköpyörillä ja KTM SX-E 5 -minisähköpyörällä ajelua varikkoalueella opastettuna omilla radoillaan. Vieläkin nuorempien viihdykkeeksi paikalle oli tuotu pomppulinna.

-Tavoite oli saada perheet liikkeelle, ja siinä onnistuttiin. Esimerkiksi sähköpyörärata oli koko ajan täynnä ajajia ja sinne jopa jonotettiiin, iloitsi KTM Nordicin Juha Kivilahti.

Rohkeimmat uskaltautuivat Mika Kallion kaksipaikkaisen KTM 1290 Super Duke R:n kyytiin radalle.

Aikuisille tarjolla oli Mika Kallion kyydityksiä kaksipaikkaisella KTM 1290 Super Duke R:llä sekä stunt-kuljettaja Arttu Stenbergin KTM Supermotolla ajamat näytökset radan pääsuoralla. Myös omilla sekä KTM-koeajopyörillä oli mahdollisuus päästä ajamaan Alastaron radalla. Jos hieman hiljaisempi vauhti miellytti, niin varikkoalueella oli mahdollisuus testata ja parantaa omaa jarrutustaitoa ammattilaisten johdolla. Tällä kertaa oli helppo mahdollisuus myös voittaa nopeudessa Mika Kallio, sillä hidasajoradalla Kallion ajama pohja-aika oli peräti 47 sekuntia. Sen alle pääseminen tosin oli huomattavasti vaikeampaa.

Mika Kallio antoi lyhyen koulutuksen kaksipaikkaisen moottoripyörän kyytiin tuleville ennen radalle menoa.

-Hienoa nähdä miten suosittu kaveri Mika Kallio on, ja että ihmiset haluavat kuulla hänen kuulumisiaan ja päästä kyytiin radalle. Ja mikä tärkeintä, paikalla on paljon ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita moottoripyöräilystä ja erityisesti ratamoottoripyöräilystä, päättää Kivilahti.

Alastaron ratayrittäjä Tero Tupala (vas) on saanut juttukaveriksi Sami Hyypiän.

(kuvat: Janne Huhtala)

Uusin numero