KTM Adventure Run – Ouninpohjaa ja tekniikkarasteja

Matkaendurolla ajamisen niksit haltuun maailmanmestarin johdolla Ouninpohjassa ja metsäautoteillä.

KTM Adventure Run on kolmen päivän ajotapahtuma, joka on suunnattu kaikille matkaendurokuljettajille moottoripyörämerkkiin katsomatta. Tämän kesän tapahtumien keskuspaikkoina toimivat Jämsän Himos (24.5.) sekä Oulu (alk. 5.7.). Kahden yön majoitus täysihoidolla, ammattilaisoppaat, kolmen ajopäivän valmiit reitit ja mukana seuraava huoltoauto maksavat 370 euroa henkilöltä. Jokainen osallistuja maksaa itse omat polttoaineensa. Tänä vuonna uuden KTM Adventure -mallin ostaneille kurssi on ilmainen.

Opaspalvelut eivät ole mitään tusinatasoa, vaan KTM Adventure Runin ryhmiä vetävät enduron seitsemänkertainen maailmanmestari Kari Tiainen sekä sekä espanjalainen Paris-Dakar -rallin konkari Manolo Barnés. Kävimme Himoksen tapahtumassa tutustumassa KTM Adventure Runiin käytännössä.

Ohjelma koostuu Himokselta tehtävistä päivälenkeistä Keski-Suomen metsä- ja sorateille. Osa ajettavista sorateistä on legendaarisia Neste-ralllin pikataipaleita, kuten Ouninpohja, Kakaristo, Päijälä ja Surkee. Jokaisen päivän ohjelmaan kuuluu myös tekniikkarasteja, joissa opetetaan soralla ajamisen niksejä kaiken tasoisille kuljettajille.

Manolo Barnés (vas) ja Kari Tiainen


Himoksen Adventure Run keräsi paikalle kuudentoista pyörän letkan. Mukaan mahtui niin kokeneita soratievirtuooseja kuin juuri ensimmäisen adventurensa ostaneitakin. Lähtöpaikalla oli aistittavissa jännitystä ilmassa, mutta jo ensimmäisellä ajotauolla tunnelma oli vapautunut. Oppaiden kokemus näkyi mm. siinä, että alkuosa reitistä oli helpohkoa ja vauhtikin maltillinen. Näin jokaiselle tarjottiin mahdollisuus päästä rauhassa soratieajamisen juonesta kiinni. Myöhemmin päivällä reitille osui myös vaativampia osuuksia, mutta silloin ryhmä jaettiin kahtia ja jokainen sai valita ajaako vaativampaa enduroreittiä vai helpompaa soratietä pitkin.

Iltapäivän tekniikkarasti pidettiin enduroharjoitusradalla. Jokaisella oli mahdollisuus oman taitotason mukaisella vauhdilla kiertää harjoitusaluetta. Tiainen ja Barnés luonnollisesti tarjosivat ajovinkkejään kaikille halukkaille. Kun tienviitassa luki Ouninpohja, nosti se varmasti jokaisen kuljettajan sykettä muutamalla lyönnillä. Ajettaessa yleisellä tiellä vauhti pidettiin kuitenkin maltillisena niin, että mahdolliset postiautot ja muut tielläliikkujat pystyttiin huomioimaan ja väistämään. Kun iltapäiväviideltä palattiin takaisin Himokselle, maistui jokaiselle kuljettajalle sauna ja illallinen. Jätimme kuljettajat rauhaan ja annoimme heidän ajaa seuraavat kaksi ajopäivää ilman mukana seuraavaa kameraa.

Kesän toinen KTM Adventure Run järjestetään Oulussa heinäkuun alussa. Lisätiedot: safari@ouluadventure.fi

Uusin numero