KTM 1290 Super Adventure R 2023 – Kovimmille seikkailijoille

1290 Super Adventure R uudistettiin perusteellisesti kaksi vuotta sitten. Nyt on vuorossa pienempi päivitys, mutta muutokset tuntuvat silti selvästi parantuneena ajomukavuutena.

Kun 1290 Super Adventure S on suunniteltu kulkemaan sujuvasti maanteitä ja sorateitä, tekee R-versio saman ja jatkaa matkaa kun alle vaihtuu metsätiet ja maastopolut. Edellisen uudistuksen yhteydessä ohjauksen kiinnityspistettä siirrettiin 15 milliä taaksepäin rungossa ja moottoria käännettiin kaksi astetta enemmän eteen, ja muutokset tekivät pyörästä ketterämmän käsiteltävän mutkateillä. Moottorin rakennetta muokattiin samalla niin, että voimanlähteen paino aleni 1,6 kilolla. 

Nyt tehdyt muutokset ovat pienempiä, mutta merkittävimpänä niistä uusi kolmiosainen polttoainesäiliö ja sen mukana tuoma parempi ergonomia. Moottori on edellen 1300-kuutioinen V2, jonka huipputeho on 160 hevosvoimaa ja vääntöä se tuottaa 138 newtonmetriä. 

Kuusiakselisen liiketunnistimen ohjaamat avustimet – luistonesto ja kaarre-ABS – sekä monipuoliset ajoasetukset on suunniteltu varmistamaan ajo-ominaisuuksien säilymisen riippumatta siitä minkälaisella alustalla ajetaan. Ominaisuudet viimeistelee 48-millinen WP XPLOR -etuteleskooppi ja takapään WP XPLOR -vaimennin, joissa joustomatkaa on 220 milliä. Ensiasennusrenkaina on Bridgestone AX41S -kumit. Vakiovarustukseen kuuluu mm. säädettävät tuulilasi ja ohjaustanko, interaktiivinen seitsemän tuuman TFT-mittaristo, avaimeton Race On -etälukitus ja rengaspaineiden seurantajärjestelmä. Varustukseen kuuluu myös KTM Connect -applikaation tukema turn-by-turn+ -navigointi, mittaristossa näkyvät saapuvat puhelut ja viestit ja niiden selaus sekä puhelimeen ladatun musiikin kuuntelu. Lisävarusteena on tarjolla mm. quickshifter+ -vaihdeavustin ja KTM Power Parts -lisävarusteita kuten laukkuratkaisut, moottorisuojat, istuinvaihtoehdot ja muita varusteita. Uuden mallivuoden mukana tulee tietysti myös uudet värivaihotehdot ja grafiikat.

Tässä vaiheessa KTM ilmoittaa ujosti, että uuden 1290 Super Adventure R:n jakelu jälleenmyyjille alkaa vuoden 2023 aikana. 

Uusin numero