Koeajossa Yamaha T7 -prototyyppi – Maineikkaan XT 660 Z Ténérén seuraaja


Motorrad pääsi ainoana lehtenä koeajamaan protovaiheessa olevan Yamahan uuden seikkailupyörän. Kauan markkinoilla olleen XT 660 Z Ténérén seuraaja kantaa tässä vaiheessa koodinimeä T7. Moottorina siinä on MT-07:sta tuttu kaksisylinterinen rivimoottori.

Testiajajan ensimmäiset kommentit ainakin olivat ylistäviä.
”T7:n erinomainen ergonomia, vetovoimainen moottorin luonne ja seikkailupyöräksi huikean alhainen paino synnyttävät vahvaa luottamusta kulkinetta kohtaan jo ensikosketuksessa”.

Tosin on muistettava, että kyseessä on vielä proto. Se on todennäköisesti lopullista tuotantomallia enduromaisempi. Satula on kapea ja korkea, ja joustojakin testikuskin arvion mukaan on edessä ainakin 240 milliä ja takana 220 milliä. Myös tuotantomallin paino on vielä kysymysmerkki, todennäköisesti lukema on korkeampi kuin proton 175 kiloa.

Mutta mitä Yamahalla lopulta on mielessään? Radikaali kaksisylinterinen sporttinen offroaderi vai keskikokoinen ja kohtalaisilla – mutta häikäisevillä – maasto-ominaisuuksilla varustettu offroadtourer? Vai kaksi eri versiota, jolloin tarjolla olisi molemmat edellä esitetyt vaihtoehdot.

Lue Yamaha T7 -koeajo kokonaisuudessaan MP Maailmasta 9/2017.

Uusin numero