Kirsi Kainulainen hakee jääradalta vauhtia RR-kauteen


Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan matkustajana maailmanmestaruuden voittanut Kirsi Kainulainen kisaa tulevana sunnuntaina jääradan SM-osakilpailussa Orivedellä.

Kainulainen hakee talvikaudelta vauhtia tulevaan, sillä hän tulee debytoimaan OW-cup-sarjan 600cc NK SuperCup -luokassa, jota ajetaan Hollannissa, Saksassa, Belgiassa ja Ranskassa.

– Osallistun näillä näkymin Oriveden, Keiteleen ja Kuopion jääradan SM-kisoihin. Ne sopivat aikataulullisesti vielä hyvin mukaan talven keskelle, Kainulainen toteaa.

Maaliskuun lopulla Kainulainen matkustaa Espanjan Valenciaan, ensimmäisiin virallisiin testeihin Osterveen Racing -tiimin kanssa. Huhtikuun puolessa välissä on hänen ensimmäinen tulikasteensa, kun RR-kisakausi alkaa Hollannin Assenista.

– Ajattelen myös tätä jäärataa harjoituksen kannalta tulevaa RR-testirupeamaa varten, koska jokainen hetki pyörän päällä vie eteenpäin ajotuntuman kanssa. Tarvitsen nyt paljon kierroksia alle RR:ää ajatellen, että saan varmuuden suorittamiseen, koska soolokisat ovat olleet viime vuosina sellaisia viikonlopun pikapyrähdyksiä vain.

Jääratakilpailuissa Kainulainen tulee kisaamaan SM A450 -luokassa, jossa hän saa vastaansa muun muassa JR Open A -luokan hallitsevan Suomen mestarin Mikko Koskisen, Saksan IDM-sarjassa menestyneen Tatu Lauslehdon sekä viime viikonlopun kauden avauksessa toiseksi Mika Kallion jälkeen sijoittuneen Vertti Takalan.

– Taso tulee olemaan tosi kova ja mielelläni olisin vielä jatkanut B-luokassa, mutta lähdetään nyt ainakin treenimielessä kisaan. B-luokassa saisin vääntää paremmin kisaa, mutta en saanut anottua itseäni sinne takasin. Mutta eipä tuolla nyt ole niin väliä, kunhan saisi vaan ajaa kilpaa loppuun saakka, ettei taipuisi.

– Mikko Huttunen lainaa 450-kuutioista KTM-pyöräänsä minulle jääratakisoihin ja olen siitä kovin kiitollinen hänelle. Pyörä tuntui kaksi viikkoa sitten sitä testatessani todella hyvältä moottorin ja alustan suhteen, eli kaikin puolin hieno laite. Hyvillä mielin lähdetään Orivedelle.

Kilpailupaikan osoite: Satamaranta 166, 35100 Orivesi

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero