Kimi Patova: ”elämäni huonoimmalla startilla ensimmäiseen voittoon Espanjan sarjassa”

Kimi Patovan kauden ensimmäisen ESBK 600 -kisaviikonlopun saldo oli kolmossija ja voitto. Sarjan toiseen osakilpailuun Patova lähtee pistejohdossa.

Hyvinkääläinen ratamoottoripyöräilijä Patova kilpailee tällä kaudella Espanjan ESBK-sarjan SuperStock 600 -luokassa. Tiimiksi vaihtui GV Stratos. Samassa kilpailulähdössä ajavat Patovan SuperStock 600 -luokan lisäksi myös uusien väljempien ”Supersport-sääntöjen” mukaiset, tehokkaammat NG-luokan pyörät, mikä tuo aivan uutta mielenkiintoa kilpailuihin.

Patovan lähtökohdat kauden avaavaan Jerezin osakilpailuun olivat hyvät. Talveksi Espanjaan harjoittelemaan muuttanut Patova pääsi tiimin kanssa testaamaan Jereziin neljän päivän ajaksi ennen kilpailukauden avausviikonloppua. Talvitesteissä jäi muutama asia testaamatta, mutta perussäädöt niin pyörään kuin ajamiseenkin olivat kunnossa. Torstain ja perjantain vapaissa harjoituksissa saatiin ajaminen ja pyörä tuntumaan koko ajan paremmalta. 

Lauantaiaamun aika-ajossa ajaminen tuntui heti rennolta ja radalle lähdettiin lyömään kaikki peliin. Rentous näkyi myös kellossa. Lähes sekunnin parannus omaan vanhaan kierrosennätykseen ja sillä irtosi luokan kakkossija (kokonaistulos NG-luokka mukaanlukien 8.). Luokan kärkipaikkaan jäi eroa vain 0,074 sekuntia. Kilpailuun asetettiin tavoitteeksi ajaa oman luokan podiumsijoituksesta.

Startti lauantai-iltapäivän kisaan oli hyvä ja Patova nousi kahdeksannesta ruudusta koko ryhmän neljänneksi ja oman luokan kakkospaikalle. Kakkossija säilyi lähes koko kisan ajan, mutta viimeisellä kierroksella sijoitus vaihtui kolmanneksi.

-Rehellisesti sanottuna oli outo fiilis ajaa pitkästä aikaa koko kisan ajan podium-sijalla. En halunnut kuluneilla renkailla lopussa riskeerata, vaan vain varmistaa podium-sijoituksen.

Lauantain kolmossijasta jäi vähän hampaankoloon, koska kärki oli todella lähellä ja aina voi parantaa. Sunnuntain kisaan Patova starttasi ruudusta seitsemän. 

-Se oli ehkä elämäni huonoin startti ja ensimmäisen kierroksen jälkeen kokonaissijoitukseni oli 13. (oman luokan 4.).

Muutaman ajetun kierroksen jälkeen Patova sai rytmistä kiinni ja sai nostettua itsensä luokan kolmossijalle. Pari kierrosta ennen maalia sijoitus oli noussut jo kakkoseksi ja siinä vaiheessa tavoitteeksi asetettiin voitto. Toiseksi viimeisellä kierroksella Patova nousi kärkikuskin takarenkaaseen kiinni ja lopulta ohi. Kärkisija säilyi loppuun asti ja näin hyvinkääläinen nousi korkeimmalle korokkeelle juhlimaan ensimmäistä voittoaan Espanjan sarjassa.

-Viikonloppu oli todella iso helpotus ja osoitti, että kova työ palkitaan joskus. 

Pari edellistä kautta olivat todella haastavia, vauhtia oli mutta sitä ei saatu puristettua radalle. 

-Iso kiitos kaikille tukijoille ja matkassa mukana olleille. Tästä on hyvä jatkaa treenejä Espanjassa ja parin viikon päästä Valencian kisaan, johon lähden pistejohdossa.

Uusin numero