Kiire Café Porkkalaan? – Poliisi mittasi 115 km/h kuudenkympin alueella

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti ylinopeuksia. Pääkaupunkiseudulla kovia nopeuksia on mitattu mm. Turunväylällä, Länsiväylällä ja Porkkalantiellä.

Poliisi ilmoittaa valvovansa liikennettä paitsi pääväylillä, myös pienemmillä teillä, ja myös yöaikaan. Porkkalantiellä kovimman nopeuden viime viikonlopulla jakoivat autoilija ja moottoripyöräilijä, joille molemmille mitattiin 60 nopeusalueella 115 kilometrin tuntinopeus.

Länsi-Uudellamaalla todettiin viikonvaihteessa 16 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, ja näiden lisäksi kuusi vakavaa piittaamattomuutta, jotka littyivät koviin ylinopeuksiin. Poliisi kehottaa kuljettajia miettimään ajokortin tarpeellisuutta jo ennen kuin oikaisee kaasujalan nilkan tai kaasukahvan ranteen, eikä poliisi mielellään enää pysäytystilanteessa kuuntele selittelyjä kortin tarpeellisuudesta. Viime vuonna Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella kortin menetti lähes tuhat kuljettajaa, jossa on selvää kasvua vuodesta 2019. Poliisin mukaan sama trendi näyttää jatkuvat vuonna 2021.

Uusin numero