Drag Race SM Motopark – Yleisömäärä yllätti

Jaska Salakari

Kiihdytysajon SM-sarjan avauskilpailu ajettiiin Motoparkin radalla. Mukana olivat sekä moottoripyörät että autot, ja yleisöä ”enemmän kuin miesmuistiin”.

Pitkän ja rajoitetun talven jälkeen kiihdytysajon SM-sarja päästiin viimein aloittamaan Motoparkin radalla. Rankan korona-ajan jälkeen kiihdytyskansa saapui sankoin joukoin seuraamaan kauden ensimmäistä kilpailua. Yleisömäärä pääsi yllättämään niin tapahtumajärjestäjän kuin radan omistajan positiivisesti. Porukkaa saapui todella paljon ja tunnelma oli hieno yleisön joukossa. Ei taida olla nähty näin paljon ihmisiä kiihdytysajoissa sitten 90-luvun juhannusjuhlien! Kauden avauskisassa paikalla oli hieno määrä uusia kuljettajia, mikä on erittäin hieno asia lajin kannalta.

Kuljettajat lineupissa odottamassa ajovuoroaan

Kisaa edelsi FHRA Street Mayhem & Test n´Tune -päivä. Testipäivänä suoritettiin myös lukuisia kuljettajatutkintoja ja lisenssilähtöjä saatiin vedettyä kiitettävä määrä.  Drag racing saikin useamman uuden kuljettajan eri ryhmiin. Tämä kielii lajin kiinnostavuudesta ja mukaansatempaavuudesta.

Ensimmäisen kilpailupäivän alussa pidettiin hiljainen hetki Pasi Häkkisen muistolle. Häkkinen on tehnyt Motoparkin radan ja koki työn elämäntehtävänään. Häkkinen oli sanansa mittainen mies ja moni jäi häntä kaipaamaan. FHRA haluaa osoittaa syvimmät osanottonsa läheisten suruun

Kilpailu sujui hyvin ja lajittelukierroksi ajettiin yhteensä kaksi. Tarkoitus oli ajaa viikonlopun aikana kaksi osakilpailua, mutta sateen takia sunnuntain osakilpailu jäi ajamatta. Tällaista on motorsport.

Ensimmäisessä kisassamme ajettiin myös uudella konseptilla Fueltech Nitrobike Showdown 2021 -osakilpailu ja paikalla oli komea määrä nitroprätkiä! Nämä prätkien kuninkuusluokan gladiaattorit toivat kisaan aivan oman lisänsä ja oli varmasti syy monelle tulla Virtasalmelle viikonloppuna!

Pistä sarja seurantaan Facebookissa Fueltech Nitrobike Showdown  ja Instagramissa @nitrobikeshowdown

Sarjan kotisivut: https://nitrobikeshowdown.fi/

NitroBike Showdown-osakilpailuun osallistui Samu Kemppainen ja Skullracing tiimi

Tällä kaudella viivalla nähdään myös toinen toistaan hienompi Vintage Drags– ryhmän edustaja. Nämä laitteet kiinnostavat kiihdytysväkeä suuresti. Suomessa on paljon upeita vintage-pelejä ja on aivan mahtavaa saada heitä kisaan mukaan. Tutustu ryhmään Facebookissa Finnish Vintage Drag racing Association

FHRA livestream taltioi viikonlopun kilpailun. Katso tallenne täältä: https://livestream.com/fhra

Kiihdytysajon SM-pistetilanne:

2021 SM and CUP points – Bikes   (Updated 13.6.2021, 14:47)

2021 SM and CUP points – Cars (Updated 13.6.2021, 14:47)

Pistetilannetta voi seurata myös jatkossa täällä: https://www.fhra.fi/drag-racing/sm-pisteet/

Kuljettajaluettelo löytyy täältä: https://www.dragracing.eu/event_details.asp?c=y&id=585

Teksti: FHRA tiedotus

Kuva: Heikki Malinen

Kiihdytysajon SM-osakilpailu 1 tulokset:

Moottoripyörät

Junior Bike

1 Jone Kiljala, Reisjärvi

2 Jone Holm, Helsinki

Street Bike

1 Otto Erälähde, Helsinki

2 Miika Aaltonen

Super Gas Bike

1 Teemu Honkanen, Kempele

2 Jari Komulainen, Kerava

Super Comp Bike

1 Hannu Koskela, Lammi

2 Mikko Salmela, Rovaniemi

Pro Harley Drags

1 Emmi Nordman, Helsinki

2 Sami Hyväkkä, Panttila

Funnybike

1 Juha Ollikainen, Saarenkylä

2 Kari Rautanen, Espoo

Uusin numero