”Kammo pannut aika-ajossa, niin sai sopivasti tilin tyhjäksi jo ennen kauden avauskisaa”


Road racingin SM-sarjan Superstock-luokkaa ajavan Jani Vaahteran kausi ei mennyt suunnitelmien mukaan. Vastoinkäymisten jälkeen mies pohti jopa kilpailu-uran päättämistä, mutta tuli onneksi toisiin ajatuksiin. Ensi kauteen lähdetään kolhuista sisuuuntuneena, entistä ehommalla kalustolla ja uudessa tiimissä. Janin kauden kohdalla pätee vanha sanonta, ”kaikki mikä ei tapa, vahvistaa”.

Tässä Jani Vaahteran kertomana kausi 2017 ja tulevan kauden suunnitelmat:

Sehän ei ole mikään salaisuus, että tämä kausi meni kokolailla poskelleen omalta osalta, ihan jo sieltä huhtikuun Botniaringin treenistä lähtien.
Endurancen aika-ajoon vielä kammo pannut niin sai tilinkin sopivasti tyhjäksi ennen kauden avauskisaa Botniaringillä.
Muutamia valopilkkuja kauteen kuitenkin tuli ja tuntui, että se vanha vauhti siellä on. Se ei vain meinannut tulla ulos sitten millään.
Tuli kaudella myös parit tekniset keskeytyksetkin ja pyörää vaivasi alkukauden jokin käyntihäiriö, joka sitten paikallistui puolaan.
En osannut tuollaista alkukauteen edes epäillä, kun ajattelin vain, että avaan huonosti kun kaverit karkaa suorilla.
Meinasi viimeinenkin Motopark jäädä ajamatta, mutta onneksi on olemassa hyväsydämisiä ihmisiä, jotka haluaa nähdä kuskeja viivalla, niin rahapuoli selvisi ja pääsin vielä kilpailemaan.
Tämän kaiken jälkeen kävin todella pitkän aivoriihen itseni kanssa siitä, että kannattaako tätä jatkaa, kun on 10 vuotta tuolla jo kiertänyt ja rehellisyyden nimissä, tämä kausi on ollut ihan hirveä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Kuitenkin yksi pikaloma Pärnuun istutti siemenen tämän vanhan jarrun aivoihin siitä, että onhan tää ajaminen nyt ihan perkeleen kivaa.
Tuntui taas, että ajo maistui ja pyörä tuntui tutulta. Vähän leikkimiseksi se sitten kuitenkin meni, mutta ihan ok kierrosajalla kuitenkin. Ja seurakin reissussa oli mitä parhainta.

Mitäs tulevalla kaudella sitten…

No enhän mä osaa tuolta poissa pysyä. Mietin todella vakavissani sitä vaihtoehtoa etten ajaisi enää kilpaa, mut ei..en mä osaa olla ajamatta. Mitä mä sitte tekisin jos en ajais…
Aikomuksena ei kuitenkaan oo kiertää mitään sarjaa kokonaisuudessaan. Kaikenlaisia haaveita tietysti on, mutta ne on vain haaveita.
Muutamia kisoja on suunnitelmissa ja niihin haetaan rahoitusta jo hartiavoimin. Pyörään on tulossa joitakin muutoksia. Ajattelin laittaa ton romuista kasatun moottorin taas kunnolliseksi, ettei sitten ala paukkumaan kesken kauden.
Kauteen tulen valmistautumaan huolellisesti, jottei kaikki olisi vaiheessa, kuten tänä keväänä oli. Onneksi mieli ja motivaatio on palannut entiselle tasolleen ja asiat edistyy jo nyt kovaa vauhtia.
Ei kai tässä sen kummempia kertomisia ole jäänyt jäljelle, kuin se, että pitkällisten neuvottelujen ja verisen väännön jälkeen olen saanut luvan ajaa tulevan kauden kilpailut STONE Racing Teamin katon alta. Tuhannet kiitokset siitä asianosaisille.
Hauskaa talvea seuraajille ja faneille ja kaikille muillekin.

Uusin numero