Kalliolla kaksijakoinen MotoGP-harjoituspäivä Japanissa

Mika Kallio pääsi nopeasti sinuiksi radan kanssa Japanissa. Kuva: Gold and Goose, KTM.

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion MotoGP-osakilpailu käynnistyi kaksijakoisissa tunnelmissa Japanissa perjantaina. Red Bull KTM Factory Racing -kuljettaja oli hyvässä vauhdissa ensimmäisissä harjoituksissa, mutta toisissa jäi parantamisen varaa.

Kallio kellotti MotoGP-luokan 16:nnen MM-osakilpailun ensimmäisissä harjoituksissa 16:ksi nopeimman kierrosajan ollen toiseksi nopein KTM-kuljettaja. Toisissa harjoituksissa Kallion noteeraus riitti paikkaan 22, ja taakse jäi ainoastaan Red Bull KTM Tech 3 -tiimin Hafizh Syahrin.

Kallio ajoi viimeksi kilpaa Motegin radalla neljä vuotta sitten, mutta edellisen kerran MotoGP-pyörällä yhdeksän vuotta sitten.

– Ensimmäinen treeni oli suhteellisen positiivinen. Sellainen, mitä odotimmekin. Pääsin äkkiä sisään rataan, ja kaikki tuntui olevan hyvin. Ei ollut mitään yhtä selkeää heikkoa osa-aluetta, Kallio kuvailee.

– Toiseen treeniin teimme pyörääni muutoksia, mutta jostain syystä ne eivät toimineet. Keli kyllä viileni hiukan auringon laskiessa, mutta on vaikea sanoa, miten paljon se vaikutti. Minun oli vaikea päästä samoihin kierrosaikoihin kuin ensimmäisissä treeneissä. Siksi hyppäsin takaisin samoihin säätöihin ja renkaisiin kuin aiemmissa harjoituksissa, mutten silti yltänyt vastaaviin aikoihin.

Motegiin on luvattu vesisadetta lauantaille, jolloin ajetaan kolmannet ja neljännet harjoitukset sekä aika-ajot. Kesken kauden MM-sarjaan mukaan tullut Kallio ajaa Japanissa kolmatta osakilpailuaan, ja kahdessa edellisessä vesikeli on sopinut hänelle.

– Sade muuttaa homman aikalailla päälaelleen perjantaista. Toivottavasti se on positiivinen asia meille täälläkin, koska pyöräni on aiemmissa kisoissa tuntunut hyvältä ja toiminut sadekelin renkailla.

– Yritän hilata itseni niin ylös aika-ajossa kuin vain mahdollista. Jos sunnuntaina on kuivaa, kuten on luvattu, helpottaa kisan ajamista, jos pääsen heti alussa nopeiden kuskien ryhmään. Olen positiivisin mielin lauantain suhteen, vaikka yleensä kukaan ei vesisadetta toivokaan.

Toisten MotoGP-harjoitusten nopein oli ranskalainen Fabio Quartararo, jonka kierrosajasta Kallio jäi kaksi ja puoli sekuntia. Suomalaisen espanjalainen tiimitoveri Pol Espargaro oli 13:ksi nopein.

Mika Kallio odottaa luottavaisena sateista aika-ajopäivää. Kuva: Gold and Goose, KTM.

Tulokset
MotoGP, 2. harjoitukset, Motegi, Japani, pe 18.10.2019
1. Fabio QUARTARARO, FRA, Petronas Yamaha SRT, Yamaha, 1’44.764
2. Maverick VIÑALES, SPA, Monster Energy Yamaha MotoGP, Yamaha, +0.321
3. Marc MARQUEZ, SPA, Repsol Honda Team, Honda, +0.336
4. Andrea DOVIZIOSO, ITA, Ducati Team, Ducati, +0.650
5. Valentino ROSSI, ITA, Monster Energy Yamaha MotoGP, Yamaha, +0.702
…22. Mika KALLIO, FIN, Red Bull KTM Factory Racing, KTM, +2.548

Kaikki tulokset

Teksti: Mika Kallion tiedotus.

Uusin numero