Kallio Racingin Gradinger sijaiskärsijänä Supersportin MM-startissa

FIM Superbike World Championship, Round 05, 10-12 May 2019, WorldSBK, Imola, Italy

Kallio Racingin Thomas Gradingerin vauhti on Supersportin MM-sarjassa hyvällä tasolla, mutta tällä kertaa törmäys kaatuneen kanssakilpailijan pyörään keskeytti Gradingerin kisan.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2019 viides osakilpailu ajettiin sunnuntaina Italiassa Imolan radalla. Kallio Racingin itävaltalainen Thomas Gradinger starttasi kilpailuun neljännestä lähtöruudusta, espanjalainen Isaac Viñales lähti 12. ruudusta ja Kallio Racingin kolmas kuljettaja, belgialainen Loris Cresson starttasi 16. lähtöruudusta. 

Hieman epäonnisen startin jälkeen Thomas Gradinger pystyi nostamaan itsensä mukaan kärkiryhmän taisteluun ajaen hyviä kierrosaikoja. Valitettavasti Cluzelin ja Mahiaksen törmäyksen johdosta myös Gradinger kaatui ja joutui jättämään lupaavan kilpailun kesken. 

Tiimipäällikkö Vesa Kallio:

”Thomaksen vauhti on hyvällä tasolla, mikä nähtiin tänäänkin. Mutta valitettavasti Thomaksen epäonnisuus jatkui ja hän joutui sijaiskärsijäksi Cluzelin ja Mahiaksen törmäyksessä. Cluzel teki jonkin virheen viimeisessä shikaanissa, Mahias ajoi Cluzelia päin eikä Thomas ehtinyt väistämään Mahiaksen pyörää, vaan ajoi sen ylitse. Onneksi Thomas ei loukkaantunut rytäkässä, mutta kyllä tämä nyt koettelee, kun ei ole yhtään onnea matkassa.”

Thomas Gradinger:

”Viikonloppu oli aika tapahtumarikas. Olimme kaikissa harjoituksissa 5-6 parhaan joukossa ja olimme luottavaisin mielin. Starttini kilpailuun ei ollut kovin hyvä, mutta yritin pitää itseni rauhallisena ja kun löysin itseluottamukseni, pystyin ajamaan kovempaa ja pääsinkin todella hyvään vauhtiin. Pystyin kuromaan kiinni eroa kärkijoukon kanssa ja olin jo valmis taistelemaan kärkisijoituksista, kun Cluzel teki pienen virheen enkä pystynyt väistämään Mahiaksen pyörää. Mutta olemme varmasti taas vahvoilla Jerezissä.”

Isaac Viñales sai loistavan lähdön ja hän taisteli kärkiryhmän takana seuraavista sijoituksista. Varmalla ajolla hän tuli kilpailussa hienosti kuudenneksi. ”Isaac ajoi hyvän kisan, vaikka hän oli juuri ollut leikkauksessa arm pumpin takia. Toivottavasti ranne on täydessä iskussa seuraavassa kilpailussa”, tiimipäällikkö Vesa Kallio kertoo.

Isaac Viñales:

”Olen iloinen, että pystyin ajamaan kilpailun läpi, vaikka en ollutkaan ihan 100% iskussa tänä viikonloppuna. Nyt on varattava aikaa toipumiselle, jotta olen Jerezissä taas täysin kunnossa.”

Loris Cresson kävi tiukkaa taistelua top 15 sakissa pistesijoista.

Vesa Kallio:

”Saimme jännittää loppuun saakka, sillä vielä viimeisellä kierroksellakin paikat vaihtuivat. Hienoa, että Lorisin pistetili karttui loppusijoituksella P12.”

Loris Cresson:

”Meillä oli hieman epäonnea matkassa ja kilpailu oli sitä myöten aika haastava. Vauhtia oli hyvin, mutta ikävä kyllä olin liian kaukana muusta ryhmästä nostaakseni sijoituksia tämän enempää tällä kertaa. Saimme silti 4 MM-pistettä, mutta haluan toki olla lähempänä kärkitaisteluja ja olen varma, että pystymme saavuttamaan sen. Nähdään Jerezissä!”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu seuraavaksi Espanjan Jerezin radalla 7. – 9.6.2019.

Teksti: Kallio Racing


Uusin numero