Kallio Racingin Cortese kasvatti MM-pistejohtoaan Portugalin tapahtumarikkaassa kilpailussa

Kallio Racingin Sandro Cortese sijoittui tänään Portugalissa ajetussa Supersportin MM-osakilpailussa kuudenneksi ja kasvatti samalla MM-pistejohtonsa 16 pisteeseen.

Kallio Racing matkasi yli kahden kuukauden kesäloman jälkeen kauden kymmenenteen osakilpailuun MM-pistejohtajana, kun tiimin saksalaisässä Sandro Cortese piti ykköspaikkaa hallussaan viiden pisteen turvin ennen Ranskan Jules Cluzelia.

Cortese starttasi tämänpäiväiseen Portugalin MM-osakilpailuun ensimmäisestä rivistä, ruudusta kolme. Neljänneltä paikalta liikkeelle lähtenyt Cluzel sai unelmastartin, jonka myötä nousi johtoon. Pian kuitenkin paalupaikkamies Lucas Mahias otti komennon takaisin ja myös Cortese yritti ohittaa ranskalaista. Yritys ei onnistunut, ja saksalainen osui Cluzeliin vieden molemmat ulos radalta. Cluzel ei pystynyt jatkamaan, mutta Cortese taisteli itsensä takaisin pistemittelöön. Lopulta Yamaha-pilotti saavutti viidennen sijan tuomat tärkeät pisteet ja sai kasvatettua MM-johtoaan 16 pisteeseen.

– Tämä oli hyvin rankka kilpailu, Cortese toteaa.

– Olin onnekas, että pystyin jatkamaan kaatumisen jälkeen, mutta totta kai olen hyvin pahoillani Julesin ja hänen tiiminsä puolesta. Oli harmi, että hän kaatui minun takiani ja pyydän sitä anteeksi. Olimme onnekkaita, että sijoituimme viidenneksi, iso kiitos tiimille, joka teki jälleen erinomaista työtä!

Tiimipäällikkö Vesa Kallio ei ollut tyytyväinen päivään, vaikka pistejohto kasvoikin.

– Perkule, kun täytyi Sandron ahnehtia siinä alussa. Kaikki oli hyvin, mutta koko hyvin mennyt viikonloppu vesittyi siihen. Erikoista, että pistejohto kasvoi, eikä osaa oikein iloita siitä, kun oltiin todella kilpailukykyisiä läpi viikonlopun ja erityisesti tänään aamulla.

Mutta tämä on tällaista ja tietysti täytyy olla pahoillaan Cluzelin puolesta, Kallio manaa.

Suomalaistallin Loris Cresson ei osallistunut viikonlopun kilpailuun murtuneen solisluun takia. Belgialainen pyrkii pääsemään viivalle, kun kausi jatkuu 30. syyskuuta Ranskan Magny-Coursin radalla.

– Loriksen osalta tämä viikonloppu päättyi jo toisen treenin kolarointiin, minkä seurauksena hänen solisluunsa meni poikki. Nyt täytyy suunnata ajatukset jo Ranskaan ja menestymiseen siellä, täältä jäi kyllä nälkää tavoitella kärkisijoituksia. Ranskassa ei ole virheisiin varaa, vaan on pystyttävä taistelemaan voitosta, jos halutaan säilyttää johto ja taistelu mestaruudesta, Kallio päättää.

Portugalin MM-osakilpailun Supersport-luokan kuusi parasta

1. Federico Caricasulo, Yamaha

2. Kyle Smith, Honda

3. Raffaele De Rosa, Agusta

4. Randy Krummenacher, Yamaha

5. Sandro Cortese, Yamaha

6. Hannes Soomer, Honda

Supersportin MM-sarjan pistetilanne – osakilpailu 10/13

1. Sandro Cortese 149

2. Jules Cluzel 133

3. Federico Caricasulo 129

4. Randy Krummenacher 129

5. Raffaele De Rosa 119

6. Lucas Mahias 103

13. Loris Cresson 30

Kaikki tulokset: http://www.worldsbk.com/en/results%20statistics


Teksti: Kallio Racing Tiedotus

Uusin numero