Kallio Racingillä voitokas viikonloppu Saksassa

Niki Tuuli
Kuva: Yamaha Racing)

World Supersport –luokan MM-sarja palasi kesätauolta Saksan osakilpailussa. Kallio Racingille lisäjännitystä viikonloppuun toivat luokassa ensiesiintymisensä maailmanmestaruusareenoilla tehneet uudet kisapyörät.

Niki Tuuli ja uusi Yamaha R6 ovat löytäneet vauhdikkaan yhteisen sävelen kesän testeissä ja viikonlopun harjoituksissa, edellisten kisojen vaikeudet näyttävätkin olevan taaksejäänyttä elämää. Perjantai-iltapäivän harjoituksista lähtien Niki oli mukana kärkikahinoissa ja lauantaina jatkuneet vahvat esitykset veivät miehen eturiviin ja kolmanteen lähtöruutuun sunnuntain kilpailuun.
Sunnuntaiaamun lämmittelyssä Niki ajoi kolmanneksi nopeimman kierroksen, mutta rikkoi FIM:n sääntöjä (Art. 1.21.2) ajamalla yhdellä kierroksella useita sektoreita liian hitaasti, josta seurauksena siirto 6 pykälää alemmas kilpailun lähtöruudukossa. Niki siis starttasi kisaan yhdeksännestä ruudusta, mutta piti pään kylmänä ja taisteli itsensä lopputuloksissa viidenneksi.

”Onnistunut viikonloppu kaikin puolin. Kehitystä on tapahtunut paljon ja viikonloppuna vauhti taas näkyi. Aika-ajoissa kolmas sija oli se mihin olen itse erityisen tyytyväinen. Harmillisesti sain rangaistuksen lämmittelyssä ja tipuin yhdeksänteen lähtöruutuun. Aika kova tuomio omasta mielestäni. Siihen kisa melkein kaatuikin omalta osaltani, ensimmäisellä kierroksella oli ruuhkaa jossa tipahdin yhdenneksitoista. Siitä tosin nousin aika nopeasti sijalle kuusi, mutta kärki oli siinä vaiheessa jo karannut ja ero säilyi melkein samana kisan loppuun asti. Mutta positiivisin mielin tässä ollaan ja katse on jo suunnattuna Portimaoon! Kiitos tiimille ja mukana olleille, askel eteenpäin on otettu ja Portugalissa tärähtää.”, Tuuli vinkkaa.

Sheridan Morais on ollut tasaisen vahva koko alkukauden, mutta uusi pyörä tuntuu olevan kuin hänelle tehty. Shez keikkui koko viikonlopun tuloslistojen yläreunassa ja kruunasi mainiosti menneet harjoitukset lauantaina ottamalla elämänsä ensimmäisen paalupaikan World Supersport –luokassa, ja teki sen vielä nopeimmalla luokassa koskaan tällä radalla ajetulla kierroksella. Sunnuntain kisassa ei yllättäviltä käänteiltä vältytty ja kilpailu keskeytettiin kolme kierrosta ennen loppua kahden kuljettajan kolaroitua kärkikahnauksen lomassa. Kisan lopputulokseksi julistettiin kierroksen 17 lopun järjestys, joka mentiin Moraisin johdolla.

”Tiimin viikonloppu oli kokonaisuudessaan todella onnistunut, oli upeaa palkita koko porukka ensimmäisellä voitolla. Uudet pyörät saatiin mahtavaan iskuun lyhyessä ajassa, siitä iso kiitos koko tiimille.” Morais kertoo, ”Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen ensimmäisestä voitostani.”

World Supersport 300 –luokan kilpailussa Renzo Ferreira oli 23.:s ja Kimi Patova harmillisesti kaatui.

”Sain hyvän startin ja ajoin porukassa kaksi kierrosta, kunnes kaveri vieressä kaatui ja vei minut siinä mukana. Harmi homma, että näin taas kävi, mutta nyt käännetään ajatukset kohti seuraava kisaa Portugalissa. Sekin on uusi rata minulle, mutta taistelemaan pisteistä taas lähdetään.” Patova totesi.

Tallipäällikkö Vesa Kallio:
”Kisassa riitti jännitettävää ja tiukkaa vääntöä. Sheridan otti kärkipaikan heti lähdöstä ja vasta ihan viimeisillä metreillä kaverit pääsivät hivuttamaan ohi 18.:sta kierroksella. Kahden kärkiporukan kuskin kolaroitua kisa keskeytettiin ja lopputulos jäi voimaan sitä edeltävältä kierroksella. Tässä vaiheessa Sheridan johti kisaa ja otti siis myös koko kilpailun voiton.”, Kallio kertoo, ”Koko viikonloppu oli upea suoritus sekä Sheridanilta, Nikiltä että tiimiltä. Sheridan ansaitsi voiton loistavan viikonlopun päätteeksi. Tämä teki hyvää koko tiimille ja Sheridanin maailmanmestaruuskamppailulle.”

Seuraava osakilpailu ajetaan 17.9.2017 Portugalissa.

 

Tulokset World Supersport –luokka, Lausitzring, Saksa 20.8.2017

 1. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, Yamaha
 2. Kenan Sofuoglu, Turkki, Kawasaki
 3. Lucas Mahias, Ranska, Yamaha
 4. Jules Cluzel, Ranska, Honda
 5. Niki Tuuli, Suomi, Yamaha

World Supersport MM-sarjan pistetilanne 8/12

 1. Lucas Mahias, Ranska, 121
 2. Kenan Sofuoglu, Turkki, 120
 3. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 101
 4. Jules Cluzel, Ranska, 88
 5. PJ Jacobsen, USA, 68

…11. Niki Tuuli, Suomi, 38

 

Tulokset World Supersport 300 –luokka, Lausitzring, Saksa 20.8.2017

 1. Alfonso Coppola, Italia, Yamaha
 2. Marc Garcia, Espanja, Yamaha
 3. Mika Perez, Espanja, Honda
 4. Robert Schotman, Alankomaat, Yamaha
 5. Scott Deroue, Alankomaat, Kawasaki

…23. Renzo Ferreira, Brasilia, Yamaha
…DNF Kimi Patova, Suomi, Yamaha

 

World Supersport 300 MM-sarja pistetilanne 6/9

 1. Mika Perez, Espanja, 88
 2. Scott Deroue, Hollanti, 86
 3. Marc Garcia, Espanja, 85
 4. Alfonso Coppola, Italia, 82
 5. Borja Sanchez, Espanja, 57

… 24. Kimi Patova, Suomi, 5

… Renzo Ferreira, Brasilia, 0

Uusin numero