Kallio Racing tavoittelee Supersportin päätöskisassa kahta MM-mitalia

Supersportin MM-sarjan kauden kahdestoista ja viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Qatarissa. Kallio Racingilla on kovat panokset debyyttikisassaan Losailin radalla, kun sillä on mahdollisuus jopa kahteen MM-mitaliin.

Suomalaistalli Kallio Racing on lähellä kirjoittaa jälleen suomalaista moottoriurheiluhistoriaa. Kun supersportin MM-sarjan finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Qatarissa, on tiimillä mahdollisuus sekä ajajien että valmistajien MM-hopeaan. Tiimin etelä-afrikkalaiskuljettaja Sheridain Morais on tällä hetkellä MM-pisteissä neljäntenä, kolmen pisteen päässä pronssista ja 13 pistettä hopeasijasta. Niki Tuuli on seitsemäntenä ja Kallio Racing tallien pisteissä kolmantena.

– Ehkä jopa vähän odottavaisin mielin lähdetään Qatariin, tuumaa tiimipäällikkö Vesa Kallio.

– Qatar on uusi Nikille ja tietysti meille tiiminä. Itse olen ollut siellä muutaman kerran ajamassa. Todella suurella mielenkiinnolla odotetaan kisaa, kun meillä on vielä mahdollisuudet MM-mitaliin Sheridanin kanssa ja Niki yrittää jatkaa siitä, mitä vauhti on nyt ollut näissä parissa viimeisessä kilpailussa.

MM-mitali debyyttikaudelta lämmittäisi tiimipäällikön mieltä luonnollisesti hyvinkin paljon. Mutta paljon on vielä työtä edessä, ennen kuin kausi sunnuntaina puhalletaan päätökseensä.

– Tietysti se on se päällimmäinen asia, että pystyttäisi ottamaan se kuljettajien henkilökohtainen MM-mitali. Sheridanilla on siihen vielä hyvät mahdollisuudet, mutta toki se vaatii täydellisen onnistumisen. (Jules) Cluzel on pidettävä takana ja Sheridanin on itse oltava kolmen joukossa. Ei ole helppoa, mutta siitähän tämä racing on mielenkiintoista, että mikään ei ole varmaa ennen kuin ollaan ruutulipulla.

Supersport/MM-pistetilanne 11/12 osakilpailun jälkeen
1. Lucas Mahias, Ranska, 165 pistettä
2. Kenan Sofuoglu, Turkki, 145 pistettä
3. Jules Cluzel, Ranska, 135 pistettä
4. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 132 pistettä
5. PJ Jacobsen, USA, 108 pistettä
… 7. Niki Tuuli, Suomi, 72 pistettä

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.worldsbk.com

Losail, Qatar
(Kuva: worldsbk.com)

Uusin numero