Kallio Racing Junioritiimi: Takalan epäonni vei huippusijoitukset, Koskisella nousujohteinen viikonloppu Barcelonassa

Vertti Takala

Vertti Takala löysi hyvän vauhdin Barcelonassa, mutta kolarointi ja kaatuminen kilpailulähdöissä veivät mahdollisuudet huippusijoituksiin. Kenny Koskinen paransi koko viikonlopun suorituksiaan ja päätyi sunnuntain toisessa kilpailussa seitsemännelle sijalle.

Kallio Racing Junioritiimin kilpailukausi 2020 jatkui viime viikonloppuna, kun Espanjan RFME- sarjan kauden toinen kisaviikonloppu ajettiin Kataloniassa, Barcelonan radalla. Rata oli molemmille junioritiimin kuskeille, Vertti Takalalle ja Kenny Koskiselle, entuudestaan tuttu, joskin keliolosuhteet olivat tällä kertaa hyvin erilaiset viime vuoteen verrattuna.

Vertti Takala pääsi jo harjoituksissa hyvään vauhtiin, ja sama vauhti siivitti hänet aika-ajoissa 8. lähtöruutuun. Viikonlopun ensimmäisessä kisassa Vertti sai hyvän startin ja hän taisteli sijoituksista kärkiviisikon kanssa, mutta harmillisesti hyvin alkanut kisa päättyi ulosajoon. Viikonlopun toinen kisa oli niin ikään huono-onninen, sillä Vertti kolaroi toisen kilpakumppanin kanssa ja sen seurauksena joutui jättämään kisan kesken. Kaiken kaikkiaan kilpailuista jäi kuitenkin hyvä mieli, sillä onnistuessaan Vertin vauhti oli jo hyvinkin kärkijoukon tuntumassa.

Vertti Takala:

”Sunnuntai lähti hyvin käyntiin. Löysin warm up:ssa hyvän vauhdin edellisen päivän kaatumisesta huolimatta. Sunnuntain startissa pyörä lähti vähän keulimaan ja menetin muutaman sijan. Sain kuitenkin ohitettua porukkaa hyvin ekoissa mutkissa. Paluusuoran jarrussa oli kuitenkin ekalla kierroksella joukkokolari, jossa olin valitettavasti osallisena. Vähän jäi harmittamaan tämä viikonloppu, kun vauhti olisi hyvin riittänyt taistelemaan podium paikoista. Katse on kuitenkin suunnattu jo seuraavaan kisaan, siellä mennään taas täysiä.”

Kenny Koskinen

Kenny Koskinen paransi vauhtiaan läpi viikonlopun, sillä sekä pyörää, että ajamista saatiin hiottua koko ajan paremmaksi. Tiukan ja tasaisen aika-ajon jälkeen Kennyn lähtöruutu oli 15. Harmillisesti ensimmäinen kisa lähti liikkeelle varaslähdöllä, ja myöhemmin kurvin oikaisusta tuli vielä yksi rangaistus samaan kilpailuun. Sakoista huolimatta Kennyn vauhti riitti aina sijalle 12. saakka (omassa luokassa sijalle 10). Toiseen kisaan Kenny joutui starttaamaan ruudusta 19, mutta nyt onneksi kaikki sujui startissa hyvin ja Kenny sai tehtyä muutamia ohituksia heti kisan ensi metreillä. Ensimmäisen kierroksen takasuoran päässä oli hämminkiä, jonka yhteydessä Vertti kolaroi, mutta Kenny selvisi tilanteesta osumatta mihinkään ja nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksänneksi. Hyvän taistelun ja tasaisen ajon jälkeen hän oli maalissa sijalla 7.

Kenny Koskinen:

Viikonloppu alkoi hyvin ja paransin viime vuoden aikaa heti ekassa harjoituksessa. Lauantaina kisa ei alkanut hirveän hyvin, pieni varaslähtö antoi pari rangaistusta ja myöhemmin vielä kolmas rangaistus mutkan oikomisesta ajaessa kilpaa toisen kuskin kanssa. Silti kymmenentenä maalissa. Sunnuntain kisa meni paljon varmemmin ilman virheitä, vaikka ekat kierrokset olivatkin todella tapahtumarikkaita. Seitsemäs maalissa on hyvä pääte vaikealle viikonlopulle, nyt on hyvää aikaa treenata seuraaviin kisoihin, niin ollaan vahvempia Valenciassa!”

Espanjan RFME- sarjan kilpailukausi 2020 jatkuu Valenciassa 11. – 13.9.2020

Uusin numero