Juho Kantolan kauden avaus ESBK-sarjassa päättyi kaatumiseen

Klaukkalalainen 16-vuotias Juho Kantola aloitti kilpakautensa Espanjan Jerezin osakilpailussa 10-11.4.2021. Juho osallistui ESBK -sarjan SBK Junior -luokkaan pyöränään KTM RC390R.

Rockmotorsport KTM -tiimiä edustava ja Kallio Racing Junior Teamin tukema kuljettaja lähti avausviikonloppuun positiivisten testien jälkeen hyvillä mielin. Vapaat harjoitukset sujuivatkin mallikkaasti pienistä teknisistä murheista piittaamatta. Tiimi sai hienosti tukea toisen tiimin jousitusasiantuntijalta ja siten ajettavuutta saatiin parannettua reilusti viikonlopun aikana. Ajettavuuden paraneminen lisäsi Juhon itseluottamusta merkittävästi ja kaikki näyttikin hyvältä ennen kilpailuja.

Juho taisteli aika-ajoissa hyvän kierrosajan, mutta koska sarjan taso on lähes MM-tasoa, ei tulos riittänyt aivan kärkipäähän. Mutta tuloksesta 32/42 oltiin kuitenkin hyvillään ja asetelmat kisaan olivat hyvät, koska ero kärkeen oli pieni.

Lauantain kisaan Juho sai hyvän lähdön ja nostikin ensimmäisten kierrosten aikana sijoitustaan hyvin. Kisa kuitenkin keskeytettiin muutaman kierroksen jälkeen, kun kaatunut kuljettaja jäi pahasti jumiin radalle ja radalle valui myös öljyä. Uusintalähtöön säädettiin taas pyörää ja Juholla oli selkeä näkemys siitä, miten kisa jatkuu ja missä isketään. Juho sai jälleen huippu lähdön ja tarrautuikin kiinni pääjoukkoon ja vauhti tuntui olevan kohdillaan. Mutta niin kuin usein käy, niin tälläkin kertaa liika itseluottamus kostautui ja Juho kaatui pahasti radan nopeimmassa mutkassa yrittäessään ohitusta.

Sairaalareissun jälkeen todettiin, että ei murtumia, mutta olkapää on todella kipeä. Sunnuntai aamuna Juho koitti vielä ajaa warmupissa, mutta lääkkeistä huolimatta käsi oli liian kipeä, että kisaan olisi ollut asiaa. Näin saldoksi ensimmäisestä viikonlopusta käteen jäi nolla pistettä ja muutama mustelma.

Tiimissä ollaan kuitenkin tyytyväisiä vauhdin kasvuun ja siihen, että vaikean edellisen kauden jälkeen on tekemiseen löytynyt taas hyvää meininkiä ja vauhti paranee aina kun radalla ollaan. Nyt ei muuta kuin katseet kohti seuraavaa kisaa, joka ajetaan toukokuun puolessavälissä Navarran radalla.

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa myös Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola.