Juho Kantolan ESBK -kausi päättyi sekavissa tunnelmissa – uuteen kauteen luvassa uusi pyörä

Klaukkalalainen, juuri 17-vuotta täyttänyt, Juho Kantola ajoi kilpailukautensa viimeisen kisaviikonlopun Espanjassa 30-31.10.2021 legendaarisella Jerezin radalla. Juho osallistui ESBK-sarjan SBK Junior -luokkaan pyöränään KTM RC390R.

Rockmotorsport KTM -tiimiä edustava ja Kallio Racing Junior Teamin tukema kuljettaja lähti Jereziin todella vaikean Valencian osakilpailun jälkeen. Tekniikkamurheet painoi koko tiimin mieltä ja ratkaisua etsittiin kuuluisien kissojen ja koirien kanssa. Torstain vapaat harjoitukset ajettiin vanhemmalla pyörällä ja haettiin tuntumaa rataan. Perjantaina tiimi sai ratkottua isoimman teknisen murheen ja päästiin kokeilemaan MM-spekseillä varustettua ykköskilpuria.

Vauhti kehittyikin kivasti, kun käytössä oli oikea työkalu. Alustan kanssa taisteltiin kuitenkin vielä ja aika-ajojen alla kilpailukyky olikin täysi mysteeri. Lauantai aukesi sateisena ja se toi pientä haastetta, mutta Juho selätti haasteet miehekkäästi ja ajoikin ESBK-uransa parhaan aika-ajon. Tosin, jopa kympin sakkiin oli täydet mahdollisuudet, mutta viisi minuuttia ennen loppua, taas tekniikkamurheet saapui paikalle ja loppurutistus jäi tekemättä.

Kisaan lähdettiin innolla saderenkailla, mutta kovaa vauhtia kuivuva rata tuotti heti tuskaa. Juho ei saanut tuntumaa kohdilleen ja lopputulos olikin iso pettymys. Ei pisteitä.

Sunnuntaina keli oli täysin lauantain toisto ja kisakin lähes identtinen. Eli huippulähtö ja kovaa taistelua, mutta jälleen loppua kohti homma vaikeutui, kun rata kuivui ja saderenkaat alkoi antautua. Näin jäi pisteet taas niukasti saamatta. Mutta positiivista oli se, että viimeisellä kierroksella Juho puristi todellisen taistelun ja ohitti erinomaisen kierroksen ansiosta vielä muutaman kilpakumppanin.

-Kyllähän oli kaiken kaikkiaan aivan mahdottoman vaikea kausi. Tekniikkamurheita oli aivan liikaa ja silloin kuin pelit toimi, niin en saanut itsestäni kaikkea irti. Tästä kaudesta ei jäänyt käteen kuin erittäin hyvin tunnelmia tiimin kanssa. Kiitos siis kaikille, jotka mukanani kulki tämän tuskaisen kauden, toteaa Juho vaikean kisan jälkeen.

Ensi kausi tuo kuitenkin mukanaan uuden mahdollisuuden. Tiimi on hankkinut uutta kalustoa, josta lisää MP22-messuilla.

-Vaikka nyt mielessä onkin tuskaa, niin odotan jo innolla uutta kautta ja ensimmäisiä testejä uudella pyörällä. Kannattaa siis olla kuulolla ja tulla vaikka messuille selvittämään miten ja missä hommaa jatketaan, kertoo Juho mystinen hymyilevä ilme kasvoillaan.

Juhon matkaa maailman huipulle ja ensikauden suunnitelmia voi myös seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola.

JK36 tiedotus

Uusin numero