Juho Kantola tulevalla kaudella Ducati Panigale V2:n puikkoihin

Juho Kantola saa ensimaistiaisen uusien Next Generation Supersport -sääntöjen mukaisesta Ducati Panigale V2 -kilpuristaan tänä viikonloppuna.

Tänä vuonna käyttöön otetut Supersport Next Generation -säännöt tuovat Suomenkin ratojen kalustoon lisäväriä. Ensimmäisenä tulevan kauden kuvionsa esitteli Juho Kantola ja DucatiJK36-tiimi.

Ilmassa oli historian siipien havinaa, kun DucatiJK36-tiimi esittäytyi kutsuvieraiden ja median eteen aivan ensitestien alla Ducatin entisen maahantuojan, Hailacin, vanhoissa tiloissa. Uudet Supersport Next Generation -säännöt mahdollistavat useille uusilla pyörämalleilla kilpailemisen.

– Aika nopeasti tuli päätös ajamisesta, tai itse asiassa aika kovaan ääneen tuli julistettua, että me ainakin ajetaan Ducatilla, nauraa tallipäällikkö Niko Kantola.

17-vuotiaan Juho Kantolan kilpaileminen Ducati Supersport V2:lla ja tiimin esittely nimenomaan Hailacin vanhoissa tiloissa tarkoittaa tavallaan ympyrän sulkeutumista.

– Nyt fiilis on oikein hyvä. Olen periaatteessa kasvanut tässä tilassa, Ducatien ympäröimänä, Juho Kantola kertoo.

Kuten täysin uuden kaluston kohdalla monesti on tapana, ei pyörä tälläkään kertaa valmistunut ilman ongelmia. Erityisesti päänvaivaa aiheutti osien heikko saatavuus.

– Mutta nyt pyörä on valmis ja tiimi on hyvä sekä kokenut. Viikonloppuna lähdemme testaamaan Alastarolle – tavoitteena on opetella pyörää ja saada siihen hyvä tuntuma. Jos kilpailut Suomessa sujuvat hyvin, jatkamme kautta Espanjassa. Ja pitkän aikavälin tavoitteena on luokan MM-sarja, Kantola toteaa.

DucatiJK36-tiimi. Vasemmalta tiimipäällikkö Niko Kantola, päämekaanikko Japi Åström, Juho Kantola ja datainsinööri Arturo Duperier.

Uusin numero