Jorge Lorenzo nimitettiin MotoGP-legendaksi

Jorge Lorenzo ja Dornan Carmelo Ezpeleta

VIisinkertainen maailmanmestari Jorge Lorenzo nimettiin MotoGP Legends Hall of Fameen Jerezin kisaviikonlopun yhteydessä.

Nimeämiseen valittu paikka – Jerezin Angel Nieto -rata – oli osuva, sillä radan viimeinen kaarre on nimetty Lorenzo-mutkaksi. Debyyttinsä MM-tasolla Lorenzo teki 125-kuutioisten luokassa kaudella 2002, jolloin hänestä tuli siihen mennessä nuorin MotoGP-sarjassa ajanut kuljettaja. Vuodeksi 2005 hän siirtyi 250-kuutioisiin, joilla hän myös voitti ensimmäiset mestaruutensa kausilla 2006 ja 2007. Molemmat varttilitraisten mestaruudet hän otti Aprilialla. Näiden kahden kauden aikana hän voitti yli puolet ajetuista kisoista (17 voittoa 33 ajetusta kilpailusta). MotoGP-luokkaan Lorenzo siirtyi kaudeksi 2008, ja heti Valentino Rossin tiimikaveriksi Yamahalle. 

Kausi 2010 oli kuninkuusluokassa Lorenzon, joka näin voitti ensimmäisen suurimman luokan mestaruutensa. Seuraavana kautena mestariksi kruunattiin Casey Stoner, kunnes vuonna 2012 oli jälleen Lorenzon vuoro. Sen jälkeen mestaruuden vei kahdesti Marc Marquez, mutta kaudella 2015 mestaruudesta taistelivat Lorenzo ja Valentino Rossi, ja mestaruus meni lopulta Lorenzolle. Mestaruus oli hänelle viides.

Kauden 2016 Jorge Lorenzo ajoi vielä Yamahalla, ennen kuin siirtyi seuraavaksi kaudeksi Ducatin palvelukseen. Ensimmäinen kausi Porgo Panigalen väreissä toi kolme palkintopallisijoitusta, mutta ensimmäiset voittonsa (3 kappaletta) hän ajoi Ducatilla seuraavalla kaudella. Kaudeksi 2019 Lorenzo siirtyi Hondan tehdastiimiin, ja kauden päätteeksi hän ripusti ajohanskat naulaan.

MM-urallaan Lorenzo ajoi 297 kilpailua, voitti niistä 68 ja nousi podiumille uskomattomat 152 kertaa. Siis enemmän kuin joka toisessa ajamassaan kisassa. Lorenzo on syntynyt Palma de Mallorcalla Espanjassa. Hän täyttää ensi viikon keskiviikkona 35 vuotta.

Lorenzo liittyy pitkälle MotoGP Legendojen listalle, johon kuuluvat Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Lue, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge ’Aspar’ Martinez ja edesmennyt Nicky Hayden.

Uusin numero