Jokiniemi-Motorsin Pasi Jokiniemi: Uudet harrastajat löytämässä lajin pariin – käytetyistä pyöristä jopa pulaa


KUVA: Janne Huhtala

Pasi Jokiniemi (vas) kättelee asiakkaan moottoripyöräkaupan merkiksi. Kuopiolaisen Harri Leskisen matkaan lähti uusi Kawasaki GTR 1400.

Seinäjoen Jokiniemi-Motorsilla on tänä keväänä myyty selvästi viime vuotta enemmän moottoripyöriä, sekä uusia että käytettyjä.

Moottoripyörien myynnin kasvu näkyy ensimmäisenä käytettyjen valikoimassa.

– Käytetyistä pyöristä meillä on jopa pulaa, tähän aikaan vuodesta niiden varasto saisi olla suurempi, sanoo Jokiniemi-Motorsin kauppias Pasi Jokiniemi.

Alkuvuonna moottoripyöräkauppa on piristynyt ja mikä ilahduttavinta, mukana on myös paljon uusia harrastajia.

– Se näkyy siinä, että keskikokoisia malleja, kuten Kawasakin uusi Z650, on myyty hyvin. Kun myynti oli alamaissa, niin myynti painottui hintaviin uusiin malleihin. Nyt myydään selvästi laajemmin kaikkia malleja ja tasaisesti kysellään myös kaikkia meidän edustamia merkkejä.

Jokiniemi-Motorsin valikoimiin kuuluvat moottoripyörämerkeistä Aprilia, BMW, Kawasaki, Suzuki ja Yamaha. Merkkivalikoima on hyvä, sillä BMW:llä on paljon päivitettyjä malleja ja huippusuosittu GS-mallisto, Kawasakilta löytyy täysin uudet Z650 ja Z900-nakumallit, Suzukilta uusi GSX-R1000 ja Yamaha jyrää erittäin hyvin hinnoitellulla ja kattavalla MT-mallistollaan.

Seinäjoen Suzuki-diileriä ilahduttaa erityisesti se, että täysin uuden GSX-R1000:n myötä myös kyykkypyörämarkkinat näyttävät selviä elpymisen merkkejä.

– Kun viime vuosina isoja kyykkypyöriä on myyty Suomessa vain muutamia per malli, niin nyt isoa Gixxeriä on myyty useita jo pelkästään meillä. 

Sporttipyörien suosion kasvu näkyy heti myös käytettyjen puolella. Vähän käytetyt kyykkypyörät menevät nyt hyvin kaupaksi.

Pasi Jokiniemellä on selkeä käsitys, mikä on ollut se sysäys joka viimein on kääntänyt suomalaisen moottoripyöräkaupan nousuun.

– Meillä moottoripyörä on harrastusväline ja omistajansa silmäterä. Siksi halutaan pysyä ajantasalla ja uutuusmallit myyvät hyvin. Tälle vuodelle joka merkiltä tuli valtavan suuri määrä uutuuksia uusien Euro4-normien takia, joten sitä uutuusarvoa on nyt tarjolla harvinaisen paljon.

Uusin numero